Krémleves századjára. Mindig bejön, különösen, ha esik, ha fúj, vagy ha csak felhős. Melegít a szín, a fűszerek, az állag. Férj azt mondta, lehetne ez akár másmilyen leves is, annyira nem dominál a répa. Ezek szerint ez is egy olyan étel, ami kezdő zöldségfogyasztóknak ajánlott. Melegen.
A leves:
A leves:
- 4 nagy darab sárgarépa
- 2 fej darabokra vágott hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk indiai mild-curry (ez nem csípős curry keverék)
- ½ kk szárított chili
- 1 kk őrölt koriander
- 1 kk kurkuma
- 0,75 l zöldséglé
- 1 tk . napraforgóolaj
- só, bors
A tálaláshoz :
1 marék pirított mandula
2 csésze pirított zsemlekocka
1 doboz kefír
Az előkészítés során az alábbi sorrendet követtem:
1. A megtisztított, darabokra vágott répát, hagymát, fokhagymát egy teáskanál olajon 1-2 percig pirítom.
2. Megszórom a fűszerekkel, felöntöm az alaplével (vagy zöldségkocka + víz), és puhára főzöm..
3. 20-25 percig főzöm. Leveszem a tűzről, és nagyon krémesre turmixolom egy botmixerrel. Beleöntöm a kefírt, és tovább mixelem.
4. pirított mandulával, pítával/chapatival tálalom. (Nálam nem volt sem pita, sem chapatti, ezért maradt a kenyérkocka)
Megjegyzés: a curryket és fűszeres krémleveseket pár órával fogyasztás előtt készítem, hogy az ízek jobban öszeérjenek.
Levesek ebben a blogban itt.
Levesek ebben a blogban itt.
3 megjegyzés:
Nagyon egyre gondolunk:)
tudom én..
de szép :)
Megjegyzés küldése