péntek

Melengető répaleves


Krémleves századjára. Mindig bejön, különösen, ha esik, ha fúj, vagy ha csak felhős. Melegít a szín, a fűszerek, az állag. Férj azt mondta, lehetne ez akár másmilyen leves is, annyira nem dominál a répa. Ezek szerint ez is egy olyan étel, ami kezdő zöldségfogyasztóknak ajánlott. Melegen.

A leves:

  • 4 nagy darab sárgarépa
  • 2 fej darabokra vágott hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk indiai mild-curry (ez nem csípős curry keverék)
  • ½ kk szárított chili
  • 1 kk őrölt koriander
  • 1 kk kurkuma
  • 0,75 l zöldséglé
  • 1 tk . napraforgóolaj
  • só, bors

A tálaláshoz :

1 marék pirított mandula
2 csésze pirított zsemlekocka
1 doboz kefír

Az előkészítés során az alábbi sorrendet követtem:
1.      A megtisztított, darabokra vágott répát, hagymát, fokhagymát egy teáskanál olajon 1-2 percig pirítom.
2.      Megszórom a fűszerekkel, felöntöm az alaplével (vagy zöldségkocka + víz), és puhára főzöm..
3.      20-25 percig főzöm. Leveszem a tűzről, és nagyon krémesre turmixolom egy botmixerrel. Beleöntöm a kefírt, és tovább mixelem.
4.      pirított mandulával, pítával/chapatival tálalom. (Nálam nem volt sem pita, sem chapatti, ezért maradt a kenyérkocka)

Megjegyzés: a curryket és fűszeres krémleveseket pár órával fogyasztás előtt készítem, hogy az ízek jobban öszeérjenek.


Levesek ebben a blogban itt.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails