péntek

Fűszerkeverékek. Irány Mexikó!



A mozsár egy kissé férfias eszköz, bár ennek ellentmond, hogy gyermekkoromban kizárólag a gyógyszertárban láttam, amint anyuék mindenféle porokat őrölnek, és fehérebbnél habosabb krémeket kutyulnak. Gondolom a tudatalattimban ez is segít engem a főzés-konyha tengelyén az eligazodásban. Semmitől nem rettenek meg. Ok. Néha azért igen. Szóval a mozsár egy férfi eszköz, és ezt az is mutatja, hogy egy férfitól kaptam ajándékba. Sokáig lapult kartondobozában, és végül nem is én bontottam ki.
Biztos,  Ti is vagytok úgy, hogy valamitől idegenkedtek, de ha elkezditek használni, akkor rákattantok. Ez lett a sorsa a gránitmozsaramnak és értelmet nyertek sorra a szárított fűszereim. Viszont egy dolog kukába ment: a zacskós fűszerkeverék!


Biztos sok híres médiaszakácstól hallottad már azt a tanácsot, hogy tarts a konyhádban frissen szárított, jó minőségű fűszereket, amit persze tarts távol a fénytől! Ezek nagy előnye, hogy álatalában olcsóbbak, és sót egyáltalán nem tartalmaznak. Ha utazol, akkor mindig hozz valami helyi fűszert, de NE keveréket. Ha van kerted, akkor már úgyis rájöttél, hogy bizonyos zöldfűszernövények baromi jól száríhatók, és utána rakd őket papírzacskókba. A címkézést NE feledd, mert akármennyire is hiszed, hogy emlékezni fogsz, nem fogsz.


Mexikói fűszerkeverék


Hozzávalók:



·      Fokhagyma (lehet por is, vagy pehely)
·      Oregánó
·      Fekete bors
·      Chilipehely
·      Római kömény
·      Paprika v. cayennebors
·      Koriander



Elkészítés :

A római köményt és a koriandermagot kissé megpiríthatod, úgy még aromásabb lesz.
Az arányokat döntsd el magad. Először kezdj kis adaggal. (Én mindegyik fűszerből 1 csapott teáskanálnyit tettem bele. )
Alaposan őröld meg a mozsárban. A finomsága is Tőled függ.


Megjegyzés : folyt. köv.

1 megjegyzés:

gionetta írta...

Remek! Most kaptam szülinapomra egy gyönyörű nagy mozsarat! Ezt a keveréket is ki kell próbálnom benne. Amúgy én is csak a laborban kutyultam a mozsárban ezelőtt. :-))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails