A mozsár egy
kissé férfias eszköz, bár ennek ellentmond, hogy gyermekkoromban kizárólag a
gyógyszertárban láttam, amint anyuék mindenféle porokat őrölnek, és fehérebbnél habosabb krémeket kutyulnak.
Gondolom a tudatalattimban ez is segít engem a főzés-konyha
tengelyén az eligazodásban. Semmitől
nem rettenek meg. Ok. Néha azért igen. Szóval a mozsár egy férfi eszköz, és ezt
az is mutatja, hogy egy férfitól kaptam ajándékba. Sokáig lapult
kartondobozában, és végül nem is én bontottam ki.
Biztos, Ti is vagytok
úgy, hogy valamitől
idegenkedtek, de ha elkezditek használni, akkor rákattantok. Ez lett a sorsa a
gránitmozsaramnak és értelmet nyertek sorra a szárított fűszereim. Viszont egy dolog kukába
ment: a zacskós fűszerkeverék!
Biztos sok híres médiaszakácstól hallottad már azt a
tanácsot, hogy tarts a konyhádban frissen szárított, jó minőségű
fűszereket, amit persze
tarts távol a fénytől! Ezek
nagy előnye, hogy álatalában
olcsóbbak, és sót egyáltalán nem tartalmaznak. Ha utazol, akkor mindig hozz
valami helyi fűszert, de NE
keveréket. Ha van kerted, akkor már úgyis rájöttél, hogy bizonyos zöldfűszernövények baromi jól
száríhatók, és utána rakd őket
papírzacskókba. A címkézést NE feledd, mert akármennyire is hiszed, hogy
emlékezni fogsz, nem fogsz.
Mexikói fűszerkeverék
Hozzávalók:
·
Fokhagyma (lehet por is, vagy pehely)
·
Oregánó
·
Fekete bors
·
Chilipehely
·
Római kömény
·
Paprika v. cayennebors
·
Koriander
Elkészítés :
A római köményt és a koriandermagot kissé megpiríthatod, úgy
még aromásabb lesz.
Az arányokat döntsd el magad. Először kezdj kis adaggal. (Én mindegyik fűszerből 1 csapott teáskanálnyit tettem bele. )
Alaposan őröld
meg a mozsárban. A finomsága is Tőled
függ.
Megjegyzés : folyt. köv.
1 megjegyzés:
Remek! Most kaptam szülinapomra egy gyönyörű nagy mozsarat! Ezt a keveréket is ki kell próbálnom benne. Amúgy én is csak a laborban kutyultam a mozsárban ezelőtt. :-))
Megjegyzés küldése