vasárnap

Fűszeres burgonyás/gombás háromszög pita/börek

sütés előtt, sütés után

Spenót. Most azt hiszitek ismét spenót lesz, legalábbis én azt hittem. Baromi sok van itthon, és a változatosság kedvéért egy másik pitaformát akartam kipróbálni, de addig-addig tervezgettem, míg végül két másik töltelék került kipróbálásra. Spenót marad holnapra.

Fűszeres burgonyás/gombás háromszög pita/börek

Elkészítési idő:          25 - 30 perc
Sütési idő :                30 perc
Mennyiség:                5 - 10 adag (20 db háromszög)

Hozzávalók :

1 csomag réteslap (8-10 lapos)

fűszeres burgonyatöltelék:
2 héjában főtt burgonya (kis kockákra vágva)
½ zellergumó (kis kockákra vágva)
3 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
olivaolaj
1 ek reszelt kecskesajt/feta (nálam Gazi)
reszelt szerecsendió
1 kk currypor
1-2 zöldhagyma zöld szára
bors

Elkészítés
1.     A burgonyát héjában megfőzöm (kb.20p) és langyosra hűtöm. Lehúzom a héját és kis kockákra vágom.
2.     A zellert pici olajon párolom, hozzáadom a hagymát, és fokhagymát, és puhára párolom.
3.     Egy tálba helyezem a főtt burgonyát, a kihűlt párolt zöldségeket , belereszelem a sajtot és a fűszerekkel együtt öszeállítom a tölteléket. Félreteszem.

fűszeres gombatöltelék:
1 héjában főtt burgonya (reszelve)
6 gomba (nagyon kis kockákra vágva)
2 gerezd fokhagyma
oregano
olaj
friss petrezselyem
1 ek sűrített paradicsom
só, bors

Elkészítés
1.     A burgonyát héjában megfőzöm (kb.20p) és langyosra hűtöm. Lehúzom a héját és félreteszem.
2.     A gombát pici olajon párolom, amikor már elpárolgott a folyadék hozzáadom a fokhagymát, és készre pirítom. Hozzáadom a petrezselymet és a fűszereket.
3.     A főtt burgonyát hozzáreszelem a gombához, és összeállítom a tölteléket.

Összeállítás, háromszögek
A réteslapokat megkenem olajjal,és ráhelyezek egy másodikat. Kb. 6-6 cm-es hosszú csíkokra vágom őket (én pizzavágót használtam) és minden hosszú csíkból egy háromszöget hajtogatok. A csík szélessége lesz a háromszögek rövidebb oldala.
a video a 3. perctől érdekes - a hajtogatást érthetően bemutatja.
4.     175 °C-os sütőben 30 perc alatt megsütöm.

Megjegyzés: nagyon könnyű ebéd vagy vacsora. Friss salátával, 1 pohár natúr joghurttal tálalom.

 Spenótos töltelékkel is készíthető, töltelék recept itt.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails