Nem tartozom a kenyérkészítők táborába és ennek több oka is van. Ha mindig friss kenyér lenne kéznél, akkor azt minden bizonnyal rögtön elfogyasztanám. Másik ok pedig – bár sokan állítják ennek ellenkezőjét – az, hogy meglehetősen macerásnak tartom. Az itt leírt minikenyérkék ellenben gyorsan elkészíthetők, és mennyiségüknél fogva, akár vacsoravendégeknek is tálalhatók, nem fog belőle maradni. Levesekhez kitűnő, télen többszörösen szívet-lelket melengető már maga az illat! Borkóstoláshoz is elengedhetetlen.
Mini baguette
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 10 g friss élesztő
- 100 ml langyos víz
- 50 ml olíva olaj
- 1 tk durva szemű tengeri só
- fűszerek, egyéb belevalók :
- kakukkfű v. rozmaring
- aszalt paradicsom
- pár szem durvára vágott dió
Elkészítés
- A lisztet egy nagyobb tálba szitálom. Élesztőt felfuttatom.
- Langyos vízzel, olívaolajjal és az élesztővel kb. 10 perc alatt kenyértésztát dagasztok. (ez nagyon egyszerű művelet ilyen kis mennyiségből
- Félrerakom. Letakarva kb. 40-50 percig kelesztem.
- Kicsit átgyúrom, rászórom a fűszereket, nagyon apróra vágott aszalt paradicsomot, durvára vágott diót, és 9 darabra vágom.
- Vékony rudakat fomázok belőlük, és amíg a sütő melegszik, letakarva pihentetem.
- 200 - 210 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sül.
Megjegyzés : más aszalt gyümölcsöt is kipróbálhatunk, pl. aszalt szilvát, birsalmát.
3 megjegyzés:
Hú, most találtam a blogodra a GasztriTipp-en, és nagyon tetszik!!!! Fel is iratkoztam. Üdv, Zsófi a http://sucreriesandco.blogspot.com-tól :-D
köszi Zsófi. Örülök, ha tetszik a blog. Gyere FB-ra is!
OK, megyek majd FB-re is! És én is szeretettel várlak! :-)
Megjegyzés küldése