szerda

Aszalt paradicsomos, diós minibagette

Nem tartozom a kenyérkészítők táborába és ennek több oka is van. Ha mindig friss kenyér lenne kéznél, akkor azt minden bizonnyal rögtön elfogyasztanám. Másik ok pedig – bár sokan állítják ennek ellenkezőjét – az, hogy meglehetősen macerásnak tartom. Az itt leírt minikenyérkék ellenben gyorsan elkészíthetők, és mennyiségüknél fogva, akár vacsoravendégeknek is tálalhatók, nem fog belőle maradni. Levesekhez kitűnő, télen többszörösen szívet-lelket melengető már maga az illat! Borkóstoláshoz is elengedhetetlen.

Mini baguette

Hozzávalók


  • 200 g liszt
  • 10 g friss élesztő
  • 100 ml langyos víz
  • 50 ml olíva olaj
  • 1 tk durva szemű tengeri
  • fűszerek, egyéb belevalók :
  • kakukkfű v. rozmaring
  • aszalt paradicsom
  • pár szem durvára vágott dió

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagyobb tálba szitálom. Élesztőt felfuttatom.
  2. Langyos vízzel, olívaolajjal és az élesztővel kb. 10 perc alatt kenyértésztát dagasztok. (ez nagyon egyszerű művelet ilyen kis mennyiségből
  3.  Félrerakom. Letakarva kb. 40-50 percig kelesztem.
  4. Kicsit átgyúrom, rászórom a fűszereket, nagyon apróra vágott aszalt paradicsomot, durvára vágott diót, és 9 darabra vágom.
  5. Vékony rudakat fomázok belőlük, és amíg a sütő melegszik, letakarva pihentetem.
  6. 200 - 210 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sül.
Megjegyzés : más aszalt gyümölcsöt is kipróbálhatunk, pl. aszalt szilvát, birsalmát.

3 megjegyzés:

Zsofi Molnar írta...

Hú, most találtam a blogodra a GasztriTipp-en, és nagyon tetszik!!!! Fel is iratkoztam. Üdv, Zsófi a http://sucreriesandco.blogspot.com-tól :-D

Nyárikonyha írta...

köszi Zsófi. Örülök, ha tetszik a blog. Gyere FB-ra is!

Zsofi Molnar írta...

OK, megyek majd FB-re is! És én is szeretettel várlak! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails