vasárnap

Zöldfűszeres zöldborsó krémleves


A zöldborsó frissen egy igen rövid ideig, ellenben fagyasztva – amit nagyon jó tűr – egész évben, ráadásul nagyon megfizethető áron hozzáférhető. Színe pompás, stimuláló, nagyon nagyon zöld. Egészben teljesen más íze van, mint pürésítve, ennek ékes bizonyítéka, hogy évekkel ezelőtt nálam még olyas valaki is szívesen fogyasztotta, aki kategórikusan elhatárolódott eme levestől. Nyárias színe, nem elhanyagolható beltartalma miatt bátran fogyasszuk néha télen is. Aztán persze tavasszal jön a zsenge.



Mentás zöldborsóleves



Mennyiség :         2-3 fő
Elkészítési idő:   10 perc
Főzési idő :          10 -15 perc



Hozzávalók:


· 1 ek olaj (pl. olíva, de nem fontos)
· ½ sallott hagyma
· 10 g vaj
· 450 g friss v. fagyasztott zsenge zöldborsó
· 600 ml alaplé
· friss v. szárított kakukkfű
· só, bors


tálaláshoz:


· 1-2 ek friss tejszín
· 1 ek friss menta
· 1 ek friss petrezselyemzöld


Elkészítés:


1. Az olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, rádobom a vajat, a kakukkfüvet.
2. Hozzáadom a zöldborsót, felöntöm az alaplével és lassan fedő alatt elkészítem a levest. (kb. 10-15 perc)
3. Botmixerrel nagyon krémesre mixelem. Ha nagyon tuttira akarok menni, átszűröm.
4. 1-2 ek friss tejszínt keverek bele. Megszórom az apróra vágott zöldfűszerekkel.


Megjegyzés: A tejszín és a vaj elhagyható, úgy is nagyon finom és ráadásul vegán.
Amit tanultam: egy unalmas étel is izgalmas, csupán attól, hogy más állagú, vagy épp egy új fűszert adok hozzá.

Nyárikonyha levesbár. Nyitva.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails