Meggyes/cseresznyés rétes
Hozzávalók :
4 db rétes lap (1 csomagban ált. 8 db van)
Töltelék vajas zsemlemorzsába forgatva |
Töltelék:
(almás rétes töltelék a blogban itt)
- 1/2 kg meggy /kimagvazva/
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2.5 dkg vaj
- 5 dkg barnacukor
- vaj/olaj/tej keverék a kenéshez
- A töltelékhez a magozott meggyet összekeverjük a barnacukorral / én mindenhez inkább barnacukrot használok, hacsak technikailag a recept nem kívanja meg az egyéb finomított cukrokat/.
- A zsemlemorzsát megpirítom egy vastag talpú serpenyőben, mikor már barnul, leveszem a tűzhelyről, ráteszem a vajat, és ha langyosra hűl, összekeverem a meggyel, és kész is a töltelék.
- Egy pléhtepsit kivajazom - 5 cm széles sávokban - ahova a réteseket fogom tenni. A sütőt felmelegítem 210 fokra.
- A réteslapokat egy lisztezett konyharuhára rakom, és olvasztott vajjal/olajjal megkenegetem. /lehet egy kis tejfölt is használni/, ráhelyezem a tölteléket, és óvatosan feltekerem. Mindig 2 db réteslapot használok, mert ezek a félkészlapok irtó vékonyak.
Ha egy réteslapot használok, ilyen vékony rétesek lesznek |
Megjegyzés : A fejlődésem egy következő szintjén természetesen házilag fogom a tésztát is készíteni. két rudat készítek, tepsire rakom, és 15 - 20 perc alatt készre sütöm.
A fenti két rétes már házilag készült. Töltelék recept a itt. |
Citromos borjúraguleves
Gulyásleves
további levesek ebben a blogban itt.
meggyes receptek:
klasszikus meggybefőtt
meggyes pite
meggy/cseresznye cukor nélkül
meggy dzsem
vaniliás meggy dzsem
feketeribizlis meggydzsem
2 megjegyzés:
ez valami eszméletlenül jó blog oldal :) rohannék a konyhába azonnal!
nem kell rohanni, de sokszor kell bemenni és alkotni. pl. télen is lehet rétest sütni!
Megjegyzés küldése