A kép innen |
Hozzávalók 4 főre:
· 50 g vaj
· 2 tk fekete mustármag
· 1 finomra vágott hagyma
· 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
· 1 tk kurkuma
· 1 tk őrölt római kömény
· 1 ek mild curry por (indiai fűszer)
· 1 ek csípős masala
· 1 ek római kömény (serpenyőben felhevítve)
· 1 friss chili
· 250 g vöröslencse
· 300 ml kókusztej (1-1,5 dl kókuszkrém)
· friss korianderzöld
· 1 l zöldségalaplé
· 5-6 karamellizált lilahagyma
- A mustármagot magas hőfokon fedő alatt kipattogtatjuk, majd hozzáadjuk a ghi-t(mi esetünkben vajat), hagymát, fokhagymát.
- Belekeverjük a többi fűszert, és tovább pirítjuk
- Hozzáadjuk a vöröslencsét (előzőleg bő vízben leöblítjük), felöntjük alaplével, beleöntjük a kókusztejet, és kb 40 percig főzzük. Kavargassuk, mert könnyen leragadhat. Ha szükség van rá, a folyadékot pótoljuk.
- Tetejére sült, karamellizált lilahagymát, római köményt teszünk. Friss korianderrel megszórjuk. Naan, pita, tortilla illik hozzá.
Megjegyzés: nem szabad hígra készíteni:ebben a lényeg a krémessége. mint minden levesnél a lé (alaplé, víz) hozzáadást fokozatosan végzem.
ázsiai alapanyagok, fűszerek ebben a blogban ezen az oldalon.
levesek ebben a blogban ezen az oldalon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése