Tegnap találkoztam egy rég nem látott barátnőmmel, aki NYC-ben élt 8 évet. Most itthon próbálkozik. majd meglátjuk. A Liszt Ferencen ültünk le, már megint a Vian teraszára. Én nem tudom miért csinálnak ennyi kávéházat a LF-en, én már csak ilyen vagyok, mindig ugyanoda ülök be. Nézegettem az étlapot, de mivel nem voltam igazán éhes, a végén csak egy limonádét ittunk mindketten.Az örömteli találka után elindultam combinoval a Blahára, és itt máris beindult az asszociáció, mikoris eszembe jutott az arab fűszeres, a körúton, a New York kávéház előtt. Lepattantam, és vettem két dobozott főtt csicseriborsó konzervet. Sok blogtárssal egyetérve állítom, hogy a friss hozzávalókat mindig előtérbe helyezve a csicseriborsó, és a hámozott olasz paradicsom azok a konzervek, melyek feltétlenül a spájzban kell hogy álljanak a polcomon, már csak azért is , mert reprodukálni bármelyiket is, hihetetlen macera és idő.
Egyszóval a mai napi étek, már tegnap beindult, enyhe célzással egy jó kis hummuszra, és ma folytatódott, mikoris a Fény utcai piacon megjelentem a francia kosarammal(A Francia piac c. könyv tartalomjegyzéke utáni jobb oldalon látható kép) és vettem mindeféle friss finomságot: zsenge gyögyhagymát, pirosló paradicsomokat, minicukkinit, friss tojást nénitől, és egy kis darált marhahúst. Szóval megvan a menű! Grillezett húsgombócokat fogok készíteni, hummuszt, valami friss salátát. No de kérem - és a pita. És milyen jó, hogy ezen a piacon már sok minden van...leszaladtam a török testvérhez, és vettem 4 pita-t elvitelre, 200Ft-ért. Szuper. Most elkészítem őket, szépen sorban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése