hétfő

HUMMUSZ

A múltkor felhívott a fogadott keresztfiam(mert papíron nem az), hogy mondjam el neki, hogyan kell pizzát csinálni. Vagány csávó, ezért azt válaszoltam, hogy lemegy a sarki boltba, és vesz egy fagyasztott pizzát, berakja a sütőbe. Vagy rendel. Nem. Nem. Ragaszkodik hozzá, hogy az elejétől magyarázzam. Visszakérdeztem jó párszor, hogy biztosan jól értelmezem-e a kérést. Igen. A 17 éves pizzát akar dagasztani. Elmagyaráztam mi az az élesztő, stb. stb. Leküldtem a boltba. Következő menet a gyúrásról, dagasztásról, kelesztésről.Csönd.
A mobiltelefonomra egy kép érkezett. Egy frissen sült pizza a konyhapulton. Ne kritizáljuk ezt a generációt!

Hummuszt is lehetne így készíteni, hogy kezdjük az alapoktól, és nekiállunk szárított csicseriborsót áztatni. Lehet úgyis, de ebben az esetben most tényleg a könnyebbik verziót ajánlom.

Hummusz főtt csicseriborsóból

Hozzávalók 4 adaghoz:

·      1 csicseriborsó konzerv (főtt)
·      2 gerezd fokhagyma
·      citromlé
·      1 ek tahin (vagy olivaolaj, és pirított szezámmag)
·      tengeri só
fűszerek:
·      római kömény
·      koriander
·      chilipehely
·     

tetejére :
·      friss petrezselyem/korianderzöld
·      olivaolaj

Elkészítés:

1.    A csicseriborsót lecsöpögtetem, és robotgépbe rakom. Zúzott fokhagymával, tahin/olivaolajjal, citromlével krémesre mixelem.
2.    Ízlés szerint fűszerezem.
3.    Pitával, Wasa kenyérrel, pászkával vagy csak hosszú hasábokra vágott friss zöldségekkel (répa, zellerszár, újhagyma) tálalom.

Megjegyzés: a hámozott paradicsomkonzerven kívül ez a másik konzerv, ami kosaramban landol. Több se nagyon.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails