kedd

Csirkemell, zöldséges árpagyöngyével

 Házi csirke serpenyőben, zöldséges árpagyöngyével

Elkészítési idő:             35 – 40 perc
Sütési idő :                   3 perc serpenyő + 10 perc sütő
Mennyiség:                  3 - 4 adag


Hozzávalók :
·      1 nagyobb házi csirke bőrös melle
·      1 csésze árpagyöngye
·      1 zellerszár vékonyra szeletelve
·      1 répa vékonyra (julienne) szeletelve
·      1 nagyobb gomba
·      1 fél csésze kis kockára vágott sült sütőtök
·      1 szál szeletelt újhagyma
·      petrezselyemzöld
·      ½ citrom leve, héja
·      1-2 ek olivaolaj
·     
·      bors

Elkészítés :
1.   Az árpagyöngyét felrakom párolódni 30 percig.
2.   A sütőt 100 fokra melegítem. zöldségeket előkészítem, húst levágom a csontról: két szép darabot kapok. Bőrt rajta hagyom.
3.   Serpenyőben pici olajon a bőrös részével lefelé megpirítom a húst, mikor 1/3 része már fehér, megfordítom. Picit sózom, borsozom.1 perc múlva beteszem a sütőbe. 10-12 perc alatt elkészül.
4.   A zöldségeket pici olajon megpuhítom, és a készre párolt árpagyöngyével összekeverem, átforgatom. Nagyon apróra vágott újhagymával, zöldpetrezselyemmel megszórom.
5.   A sütőből kivett húst 3 percig pihentetem, majd szeletelem.

Megjegyzés : Friss, könnyű vacsora, ebéd. Citrommal, olivaolajjal kínálom. Nálam sült cékla citromos vinairette-el is volt hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails