Házi csirke serpenyőben, zöldséges árpagyöngyével
Elkészítési idő: 35 – 40 perc
Sütési idő : 3 perc serpenyő + 10 perc sütő
Mennyiség: 3 - 4 adag
Hozzávalók :
· 1 nagyobb házi csirke bőrös melle
· 1 csésze árpagyöngye
· 1 zellerszár vékonyra szeletelve
· 1 répa vékonyra (julienne) szeletelve
· 1 nagyobb gomba
· 1 fél csésze kis kockára vágott sült sütőtök
· 1 szál szeletelt újhagyma
· petrezselyemzöld
· ½ citrom leve, héja
· 1-2 ek olivaolaj
· só
· bors
Elkészítés :
1. Az árpagyöngyét felrakom párolódni 30 percig.
2. A sütőt 100 fokra melegítem. zöldségeket előkészítem, húst levágom a csontról: két szép darabot kapok. Bőrt rajta hagyom.
3. Serpenyőben pici olajon a bőrös részével lefelé megpirítom a húst, mikor 1/3 része már fehér, megfordítom. Picit sózom, borsozom.1 perc múlva beteszem a sütőbe. 10-12 perc alatt elkészül.
4. A zöldségeket pici olajon megpuhítom, és a készre párolt árpagyöngyével összekeverem, átforgatom. Nagyon apróra vágott újhagymával, zöldpetrezselyemmel megszórom.
5. A sütőből kivett húst 3 percig pihentetem, majd szeletelem.
Megjegyzés : Friss, könnyű vacsora, ebéd. Citrommal, olivaolajjal kínálom. Nálam sült cékla citromos vinairette-el is volt hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése