hétfő

Hús nélküli hétfő - Meat Free Monday


Ha hétfő, akkor nincs hús! Nálam ez sosem volt valami naptár szerint előírt diéta, de nem intenzív húsevőként ez a legevidensebb nap, mely alkalmas erre a célra. Hétvégén a húsevés előfordulási esélye nagy, a hétfő viszont nem egy vásárlós nap. Ne forduljunk segítségül a fenti képen látható felvágottas megoldásokhoz. Kérem! Please.

Hús nélküli hétfő– Meat Free Monday

Mikortól?
A hús mellőzésének nagyon régi hagyománya van, nem beszélve a különböző vallások előírásairól.
Kik?
Igazán nagy publicitást 2009-től kapott, amikor P. McCartney mellé állt ennek a kezdeményezésnek, és lányaival útjára indították a Meat Free Monday kampányt.
Cél?
A húsevés korlátozásának alapvető célja a fenntarthatóság. Nem célom, hogy részletekbe bocsátkozzak, logikusan végiggondolandó a korlátlan húsevés.
Én mit teszek?
Tudatosan vásárolok. Próbalok változatosan vásárolni, és főzni, valamint erre bíztatok mindenkit. Ez a blog kitűnő felület a visszacsatolásra, épp ezért egy kis gyors statisztikát készítettem magamról.
A leírt receptek 28% tartalmaz húst, és véletlenszerűen 28 % pedig nem. A való életben talán még kevesebbet eszem húst, de teljesen reális képet ad. A receptek 15 % leves – imádom a leveseket- melyeknek szintén kb. fele hús nélküli. 6%-ban elmélkedem a főzésről, és kétszer ilyen gyakran csinálok desszertet, vagy egyéb édességet. Erre különösen büszke vagyok, mert a magyar gasztroblogok többsége valószerűtlenül telis tele vannak édességgel.
És Te mit teszel?
Egyél több zöldséget, és próbáld ki egy nap hús nélkül!

Böngéssz ezen az oldalon a ‚nem hús‘ kategóriában.
Íme egy pár oldal, ahol kedvet kapsz majd a zöldségevéshez!


Megjegyzés: ha kész a konyhám, én is jövök receptekkel is.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails