Már megint egy olasz, aki Amerikában lett híres. A cézár salátáról mindenki egy újvilági ételre asszociál, és persze nagyon helyesen, hiszen a 40-es években lépett a népszerűség útjára Hollywood-ban. Azt már kevesebben tudják, hogy “kitalálója” Caesar Cardini olasz vendéglős. A saláta pár összetevője miatt is zseniális : az egyszerű, de nagyszerű kategóriába sorolom. Mindenképp tartalmaz római salátát (angolul : romaine, vagy cos salad), fokhagymás pirított kenyérkockát és persze a híres salátaöntetet. A sült csirkés már egy változat, mely sok kávéház, bistro étlapján gyakori vendég.
Cézár salátaöntet/dresszing
- 1 ajókafilé
- 1 zúzott fokhagyma
- mustár
- 1 tojássárga
- borecet, citromlé
- olaj
- reszelt parmezán
Cézár saláta csirkemellel
Elkészítési idő: 20 perc
Mennyiség: 4 fő
Sütés: 10- perc
1. Francia kenyeret nagyobb kockákra vágom, és sütőben kis fokhagymás olajjal megöntve halványra pirítom. (ideális esetben a belseje még puha)
2. A tanyasi csirkemellet mindkét oldalán megsütöm, majd sütőben még további 10 percig sütöm. Szeletekre vágom.
3. Római salátát(vagy jégsalátát) megmosom, szép darabokra szedem(nem vágom)
4. Összeállítom a salátát.
5. Parmezánforgáccsal, vékony szeletekkel díszítem.
Megjegyzés: Állítólag Cardini sem használt ajókafilét. Számomra nem szükséges, csakúgy mint a tojássárgája sem. Túl tömény lett az öntet, ezért jegyeztem le a saját verziómat.
Salátaöntetek: vinaigrette elkészítése
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése