A pesto készítése is kezdőknek való, de tény, hogy én sem mindig készítek. Ennek az az oka, hogy nálam nincs kéznél (kertben, teraszon) és korábbi próbálkazásaim nem végződtek sikertörténetben. Pedig ehhez bokros, szabadföldi bazsalikomnövények kellenek, mert jó pár csésze friss levél hozzá, ráadásul az aromásabb fajtából. Nyáron a piacon találunk szabadföldi fajtát. Nem biztos, hogy urbánus mivoltunk engedi a felismerését, mert ezek nem cserépben vannak, nincs körülöttük celofán. Általában gyökerestől kitépik a földből,és már virágoznak is. Potom pénzért hozzájutunk.
Bazsalikomos pesto (fenyőmaggal)
Hozzávalók:
· 4 csésze bazsalikomlevél
· 8 dkg fenyőmag
· kb 150 ml olivaolaj
· 2 ek parmezán
Nyárikonyha pesto (mandulával)
Hozzávalók:
· 4 csésze bazsalikomlevél
· 8 dkg blanche mandula (héj nélkül)
· kb 150 ml olivaolaj
· 2 ek kemény kecskesajt
1. A bazsalikomleveleket leszedem a szárról, alaposan megmosom, leszárítom.
2. A mixerbe belerakom a mandulát, a fokhagymát, az olaj felét és alaposan krémesre mixelem. Ekkor beleteszem a leveleket és a sajtot és tovább mixelem.
Megjegyzés: Nálam nincs otthon fenyőmag, mert elhatároztam, hogy a kínai, keserű fenyőmag históriára való tekintettel csak megbízható forrásból szerzek. Mandulával ugyanolyan finom lett.
1 megjegyzés:
Szia! Ma pont pesto-s tèsztàt vacsoràztam!
Na jottem mondani hogy a Clafoutis&Pie jàtèkomra kuldott recepted ès fènykèpe ezen az ùj
blogon lett publikàlva :
http://italianwebcooking.blogspot.com/
Ugyanitt lehet rà szavazni, az a recet nyer aki a legtobb szavazatot kapja!
Sok szerencsèt!
Szia!
Megjegyzés küldése