szerda

cékla, kecskesajttal, friss pesto-valEz igazából nem recept, csak egy ötlet a cékla előtt tanácstalanul áldogálóknak.
Mostanában nagy örömömre szolgál, hogy egész nyáron lehet friss, zsenge céklát kapni a piacon, így talán egyre többen többet néznek ki a céklából, mint egy nagy otromba gumó, amit ecetesen fogyasztanak. A zsenge cékla olyan, mint az újkrumpli – delikát, könnyű zöldség, minimális főzési (héjában főzöm, kb. 10-15 perc) igénnyel.Cékla, kecskesajt(krém) és pestoHozzávalók:

·      4 közepes cékla (héjában főzve vagy sütve)
·      pár szelet félkemény kecskesajt

vagy

sajtkrém
·      1 csésze kecsketúró
·      1/2 pohár görög joghurt
·      kakukkfű

·      házi készítésű pesto

1.    A céklákat megmosom, és héjában megfőzöm. kb 10-15 perc.

2.   Langyosra hűtöm, és leszedem a héját. Nagyon könnyen lejön.

3.   A céklát szeletelem, és kecskesajttal vagy fűszeres krémtúróval összeállítom.

4.   Házi pesto-val kínálom.

Megjegyzés: A cékla, burgonya nagyon finom langyosan salátának. A cékla a kecskesajtot nagyon szereti, a pesto-val pedig nemcsak ízben, de színével is remekül harmonizál.


2 megjegyzés:

Javas Zsuzsa írta...

Szia! Nagyon tetszik az ötleted. Ki is fogom már este próbálni, igaz juhsajttal és medvehagymapestoval (mert épp ezek vannak otthon ;-´), remélem úgy is finom lesz! (Eddig engem is félrevezetett egy zöldséges, aki szerint a melegben olyan hamar tönkremegy a cékla, hogy nem is árusítják csak ősztől tavaszig. Ehhez képest megörültem, hogy idén egész sok helyen látom most a nyár a közepén... :-)

Nyárikonyha írta...

naná, hogy finom! azért is írtam: kinek mi van otthon:-)a termelők jobban kéne, hogy a fogyasztókra figyeljenek, a fogyasztók meg a zöldségekre!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails