fotó a innen |
Paradicsomlevest ritkán
készítek. Most sem akartam. Spaghetti előkészítve,
nyáron eltett hámozott paradicsom felnyitva. Egy jó olasz paradicsomszósz előkészületei, de aztán kicsit meglöttyent az alaplé,
és a cukrot sem sószerűen szórtam,
egyszóval elbaltáztam. Van ilyen. Felöntöttem zöldséglével, és főztem egy ideig. Egy baguette-et bevagdostam (3
cm-ként) és a vájatokat fokhagymás olíva olajjal megkentem, sütőben kb. 10 perc alatt ropogósra sütöttem. Fenséges
egyszerű lakoma. Miért nem csinálok
többször paradicsomlevest?
Olaszos paradicsomleves (V)
Mennyiség : 2-3
fő
Elkészítési idő: 10 perc
Főzési idő : 10 -15 perc
Hozzávalók:
· 1 ek olaj (pl. olíva, de nem
fontos)
· 1 hagyma
· só
· 4 kisebb gerezd fokhagyma
· 1 babérlevél
· 10 g vaj
· 1 aszalt paradicsom
· 1 tk barnacukor
· 1 kis paradicsom sűrítmény (konzerv)
· 450 g hámozott paradicsom (nálam házi)
· 600 ml alaplé (ez lehet kevesebb
is)
· friss v. szárított kakukkfű
tálaláshoz:
· olíva olajos fokhagymás kenyér
· parmezán
· frissen őrölt bors
Elkészítés:
1.
Az
olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, rádobom a vajat, a kakukkfüvet.
Pár perc elteltével belenyomom a fokhagymákat, és az apróra vágott aszalt
paradicsomot.
2.
Hozzáadom
a levétől leszűrt, kicsit összetört hámozott
paradicsomot, a paradicsompürét, és kb. 10 percig sűrítem. (ennél a pontnál még
lehetne egy jó sugo is, azaz szósz)
3.
Fokozatosan
felöntöm az alaplével és lassan fedő alatt elkészítem a levest. (kb. 10-15 perc)
4. Botmixerrel mixelem,oly módon,
hogy maradjanak benne paradicsomdarabok.
5. Megszórom az apróra vágott zöldfűszerekkel (petrezselyem,
bazsalikom).
Megjegyzés: A mixelés ízlés szerinti. Én
szeretem, ha maradnak benne paradicsomdarabok.
Amit tanultam: A főzésben sok
mindent helyre lehet hozni. Ne pánikolj!
Paradicsomleves nyáron
Nyárikonyha Levesbárja
2 megjegyzés:
dejó!! :) pont ilyen receptet kerestem.. egy kicsit azért örülök, hogy 'elrontottad..' ;)
Megjegyzés küldése