Komlementer ízek – legelső gondolatvillanás a paradicsom és a bazsalikom házassága volt, melyre épült ez a roppant egyszerű, ámbár rafinált kombináció a kétféle paradicsom kétféle hőkezeléssel, és a friss zöldfűszer.
A hagymát olivaolaj és vaj keverékén megfonyasztom.
A paradicsomokat megmosom, darabokra vágom, és fedő alatt puhára párolom. Ezután átpasszírozom, vízzel, esetleg jó minőségű paradicsomlével megfelelő állagú levest készítek. Fűszert a levesbe a só és egy pici cukor kivételével nem használok, megpróbálom konzerválni a friss paradicsom ízét.
A kiegészítés ezután következik. Elkészítem a betétet, melyhez összekevertem egy fél doboz ricottát egy kis krémsajttal, egy pici sóval, és sok apróra vágott bazsalikomlevéllel, és 1 órára a hűtőbe raktam.
A 10 darab kis koktélparadicsomot egy kiolajzott tepsiben 200 fokon kb 10 perc alatt meggrilleztem.
Az enyhén langyos levesbe belepotyogtatom a még meleg, grillezett koktélparadicsomokat, és a közepére kanalazom a bazsalikomos ricottát. Megszórom friss bazsalikomlevélellel, olíva olajjal.
Paradicsomleves
Hozzávalók
Levesek ebben a blogban itt.A hagymát olivaolaj és vaj keverékén megfonyasztom.
A paradicsomokat megmosom, darabokra vágom, és fedő alatt puhára párolom. Ezután átpasszírozom, vízzel, esetleg jó minőségű paradicsomlével megfelelő állagú levest készítek. Fűszert a levesbe a só és egy pici cukor kivételével nem használok, megpróbálom konzerválni a friss paradicsom ízét.
A kiegészítés ezután következik. Elkészítem a betétet, melyhez összekevertem egy fél doboz ricottát egy kis krémsajttal, egy pici sóval, és sok apróra vágott bazsalikomlevéllel, és 1 órára a hűtőbe raktam.
A 10 darab kis koktélparadicsomot egy kiolajzott tepsiben 200 fokon kb 10 perc alatt meggrilleztem.
Az enyhén langyos levesbe belepotyogtatom a még meleg, grillezett koktélparadicsomokat, és a közepére kanalazom a bazsalikomos ricottát. Megszórom friss bazsalikomlevélellel, olíva olajjal.
Paradicsomleves
Hozzávalók
- ½ kg szabadföldi paradicsom
- 10 szem koktélparadicsom
- 1 nagyobb fej gyöngyhagyma
- ½ doboz ricotta
- 1 ek krémsajt
- friss bazsalikom
- olivaolaj
- só, bors
Megjegyzés: hidegen, melegen, langyosan. Mindenképp finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése