vasárnap

VKF VI - Dupla paradicsomleves


Komlementer ízek – legelső gondolatvillanás a paradicsom és a bazsalikom házassága volt, melyre épült ez a roppant egyszerű, ámbár rafinált kombináció a kétféle paradicsom kétféle hőkezeléssel, és a friss zöldfűszer.

A hagymát olivaolaj és vaj keverékén megfonyasztom. 

A paradicsomokat megmosom, darabokra vágom, és fedő alatt puhára párolom. Ezután átpasszírozom, vízzel, esetleg jó minőségű paradicsomlével megfelelő állagú levest készítek. Fűszert a levesbe a só és egy pici cukor kivételével nem használok, megpróbálom konzerválni a friss paradicsom ízét.

A kiegészítés ezután következik. Elkészítem a betétet, melyhez összekevertem egy fél doboz ricottát egy kis krémsajttal, egy pici sóval, és sok apróra vágott bazsalikomlevéllel, és 1 órára a hűtőbe raktam. 

A 10 darab kis koktélparadicsomot egy kiolajzott tepsiben 200 fokon kb 10 perc alatt meggrilleztem.

Az enyhén langyos levesbe belepotyogtatom a még meleg, grillezett koktélparadicsomokat, és a közepére kanalazom a bazsalikomos ricottát. Megszórom friss bazsalikomlevélellel, olíva olajjal. 



Paradicsomleves

Hozzávalók

  • ½ kg szabadföldi paradicsom
  • 10 szem koktélparadicsom
  • 1 nagyobb fej gyöngyhagyma
  • ½ doboz ricotta
  • 1 ek krémsajt
  • friss bazsalikom
  • olivaolaj
  • só, bors
Levesek ebben a blogban itt.

Megjegyzés: hidegen, melegen, langyosan. Mindenképp finom.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails