A múlt heti bejegyzésem óta még mindig a szénhidrátmentesség jegyében próbálom élni a napjaimat, de csak próbalom, mert ez a Balatonnál rég nem látott barátokkal, akik nem arról híresek, hogy sör, szalonna, grillezés nélkül ütik el a tóparti napokat, hát persze , hogy nem sikerült. Így aztán persze, hogy megettem egy lángost a tóparti büfében, hozzá pedig hideg fröccsöket kellett elfogyasztanom.
Scamorza
A scamorza a mozarellához hasonló, kicsit gumiszerű de a mozarellánál szárazabb sajt. Alakja egy antik bőrből készült pénztartóhoz hasonlít. Eredetileg bivalytejből, manapság leginkább tehéntejből készül natúr és füstölt verzióban. A recept igazából nem is az, hanem egy félkész termék, amit Bolognában vásároltam az ottani Ipercoop-ban. Igaz az jófajta prociutto sonkába volt csomagolva, dehát az most nem volt a frigóban.
2 főre az alábbi mennyiség szükségeltetik :
1 csomag scamorza sajt
Prociutto vagy húsos baconszalonna szeletek /annyi szeletke, ahány sajt csomagot készítünk/
10 darab koktélparadicsom
olíva olaj
friss bazsalikomlevelek
só, bors
A sajtokat falatnyi darabokra vágjuk, és becsomagoljuk őket a sonkába/baconszalonnába, majd serpenyőben kis olivaolajon megsütjük.
Félbevágott koktélparadicsomokkal, paprikalekvárral tálalom.
Scamorza
A scamorza a mozarellához hasonló, kicsit gumiszerű de a mozarellánál szárazabb sajt. Alakja egy antik bőrből készült pénztartóhoz hasonlít. Eredetileg bivalytejből, manapság leginkább tehéntejből készül natúr és füstölt verzióban. A recept igazából nem is az, hanem egy félkész termék, amit Bolognában vásároltam az ottani Ipercoop-ban. Igaz az jófajta prociutto sonkába volt csomagolva, dehát az most nem volt a frigóban.
2 főre az alábbi mennyiség szükségeltetik :
1 csomag scamorza sajt
Prociutto vagy húsos baconszalonna szeletek /annyi szeletke, ahány sajt csomagot készítünk/
10 darab koktélparadicsom
olíva olaj
friss bazsalikomlevelek
só, bors
A sajtokat falatnyi darabokra vágjuk, és becsomagoljuk őket a sonkába/baconszalonnába, majd serpenyőben kis olivaolajon megsütjük.
Félbevágott koktélparadicsomokkal, paprikalekvárral tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése