A füge nem mindig érik be kis hazánkban, de ilyen enyhe tél után már nem is csodálkoztam, hogy a kertben levő fa valami hihetetlen megbokrosodott, és telis tele lett szép érett fügével. Egy a bökkenő: a fa nem a miénk, hanem a szomszédunké, de sebaj, mert párat kaptunk ajándékba és így készült el a mai napi betevő.
Hozzávalók :
Fejenként egy-két friss füge
Prociutto vagy húsos baconszalonna szeletek /annyi szeletke, ahány sajt csomagot készítünk/
1 nagy sárga vagy/és piros paradicsom
olivaolaj
modenai balzsamecet
A paradicsomokat felvágjuk egészen kis kockákra. A magvas részt el lehet távolítani, és így sokkal szebb, húsos kis kockákat kapunk. Öntünk rá egy kis olivaolajat és balzsamecetet.
A fügéket egészben hagyva becsomagoljuk őket a sonkába/baconszalonnába, majd serpenyőben kis olivaolajon megsütjük.
Gorgonzola darabkákkal tálalom.
Só, bors nem kell rá, a bacon vagy a sonka ill. a gorgonzola kellőképp sós, a füge édeskés, a balzsamecet kissé savanykást ízt kölcsönöz. Mennyei!
Hozzávalók :
Fejenként egy-két friss füge
Prociutto vagy húsos baconszalonna szeletek /annyi szeletke, ahány sajt csomagot készítünk/
1 nagy sárga vagy/és piros paradicsom
olivaolaj
modenai balzsamecet
A paradicsomokat felvágjuk egészen kis kockákra. A magvas részt el lehet távolítani, és így sokkal szebb, húsos kis kockákat kapunk. Öntünk rá egy kis olivaolajat és balzsamecetet.
A fügéket egészben hagyva becsomagoljuk őket a sonkába/baconszalonnába, majd serpenyőben kis olivaolajon megsütjük.
Gorgonzola darabkákkal tálalom.
Só, bors nem kell rá, a bacon vagy a sonka ill. a gorgonzola kellőképp sós, a füge édeskés, a balzsamecet kissé savanykást ízt kölcsönöz. Mennyei!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése