hétfő

Kelbimbós, gorgonzolás penne (V)


Néha egy-egy hátrányos helyzetű zöldségnek kell a támogatás. Ez a gondolat már a Zöldkampány indításakor megszületett bennem. Itthon a kelbimbó méltánytalanul ki van taszítva a perifériára, és ennek szerintem két oka van. Egyrészt a fanyar íz, melyet néha hordoz, de a nyomósabb ok a túlfőzés, amit itthon elég gyakran elkövetnek a zöldségekkel. A kelbimbó egy nagyon vitamin- és rostdús zöldség. Tessék őt megszeretni!

Az olaszoktól igenis elfogadjuk, hogy hús nélküli pasta-k özönét ontják ránk, hát próbálkozzunk bátran. A gorgonzola és dió már önmagában is pompás ízvilág, nagyon jól harmonizál vele a párolt kelbimbó.



Kelbimbós, gorgonzolás penne (V)



Mennyiség :              2-3 fő
Elkészítési idő:        10 perc
Főzési idő :               10 -15 perc

Hozzávalók:

  • ·      penne 2 főre
  • ·      1 ek olaj (pl. olíva, de nem fontos)
  • ·      2 nagy csésze kelbimbó
  • ·      1 csésze tört dió (nem darált!)
  • ·      4 kisebb gerezd fokhagyma
  • ·      petrezselyemzöld
  • ·      Roquefort/gorgonzola vagy bármilyen kéksajt
  • ·     
  • ·      frissen őrölt bors

tálaláshoz:
  • ·      zöldhagyma


Elkészítés:

  1. A kelbimbók külső levélkéit eltávolítom, bő vízben megmosom (én pár percre hideg vízbe dobom). Párolóban nem túl puhára párolom.
  2. A tésztát (más durum tészta is megfelel) sós vízben felteszem főni
  3. Olívaolajon az apróra vágott diót, fokhagymát megpirítom, a végén beledobom a friss petrezselymet, és az újhagymát (lehetőleg a friss, zöld részét) 


Megjegyzés: Hús nélküli hétfőre. Kiadós vega.

Amit tanultam: “unalmas” zöldségből is tudsz finomat készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails