Ez egy gyors vacsora, vagy
persze ebéd is lehet. Tudom, tudom a friss étel igéjét hirdetem, de
csicseriborsót áztasson, főzzön az,
aki nagyon elhivatott. Remek konzerveket lehet kapni, sós lében eltéve. Pár
szem csicseriben állítólag a napi fehérjeadagunk benne van. Ezt egy vegától
hallottam. Nem jártam utána, de az biztos, hogy ettől a salátától nem leszel éhes egy óra múlva.
Leginkább húshelyettesítőként
használják, hát én most fehérjét halmoztam fehérjére. A spenót, újhagyma és a
citrom könnyít a salátán, így lesz egyensúlyban. Férfiaknak is ajánlom.
Spenótos csicseriborsós csirke
Mennyiség : 2 – 3 fő
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési / Sütési idő : 5
perc
Hozzávalók:
1 doboz főtt csicseriborsó
2 marék friss spenót (leforrázva)
2 szál újhagyma
½ csirkemell
harissa
2 ek napraforgómag
Maldon só
frissen őrölt bors
Tálaláshoz:
olíva olaj
1/2 citrom
Elkészítés:
1.
A hozzávalókat
előkészítem. A spenótot (ha frisset
használok), bő vízben 3x átmosom, leszűröm. A szűrőben hagyom, forró vízzel leöntöm, és pár percig egy
fedő alatt hagyom párolódni. Nagyon
enyhén kinyomom a maradék levet, de csak olyan mértékben, hogy a leveleket ne
nyomjam szét.
2.
A csirkét
tetszés szerinti kis darabokra vágom, majd harissa(nálam
most ez a Nr1 fűszerkeverék) vagy más
kedvenc fűszerrel beszórom. Egy
serpenyőben pár perc alatt kevés
olajon átsütöm.
3.
Csicseriborsót
leszűröm, és egy nagy salátás tálba
szétterítem a spenóttal együtt.
4.
Tetejére rakom
a sült csirkedarabokat, vágok rá petrezselyemzöldet, újhagymát (inkább a zöld
részét). Megszórom pirított mandulával vagy napraforgómaggal.
5.
Olíva olaj és
friss citrom a dresszing.
Megjegyzés: Kezdőknek. Amikor a fehérje a tét.
1 megjegyzés:
Remek kis fogás!!
Megjegyzés küldése