szerda

Spenótos, csicseriborsós csirke


Ez egy gyors vacsora, vagy persze ebéd is lehet. Tudom, tudom a friss étel igéjét hirdetem, de csicseriborsót áztasson, főzzön az, aki nagyon elhivatott. Remek konzerveket lehet kapni, sós lében eltéve. Pár szem csicseriben állítólag a napi fehérjeadagunk benne van. Ezt egy vegától hallottam. Nem jártam utána, de az biztos, hogy ettől a salátától nem leszel éhes egy óra múlva. Leginkább húshelyettesítőként használják, hát én most fehérjét halmoztam fehérjére. A spenót, újhagyma és a citrom könnyít a salátán, így lesz egyensúlyban. Férfiaknak is ajánlom.

Spenótos csicseriborsós csirke

Mennyiség :                         2 – 3 fő
Előkészítési idő:                 10 perc
Főzési / Sütési idő :            5 perc

Hozzávalók:

1 doboz főtt csicseriborsó
2 marék friss spenót (leforrázva)
2 szál újhagyma
½ csirkemell
harissa
2 ek napraforgómag
Maldon só
frissen őrölt bors

Tálaláshoz:

olíva olaj
1/2 citrom


Elkészítés:
1.    A hozzávalókat előkészítem. A spenótot (ha frisset használok), bő vízben 3x átmosom, leszűröm. A szűrőben hagyom, forró vízzel leöntöm, és pár percig egy fedő alatt hagyom párolódni. Nagyon enyhén kinyomom a maradék levet, de csak olyan mértékben, hogy a leveleket ne nyomjam szét.
2.   A csirkét tetszés szerinti kis darabokra vágom, majd harissa(nálam most ez a Nr1 fűszerkeverék) vagy más kedvenc fűszerrel beszórom. Egy serpenyőben pár perc alatt kevés olajon átsütöm.
3.   Csicseriborsót leszűröm, és egy nagy salátás tálba szétterítem a spenóttal együtt.
4.   Tetejére rakom a sült csirkedarabokat, vágok rá petrezselyemzöldet, újhagymát (inkább a zöld részét). Megszórom pirított mandulával vagy napraforgómaggal.
5.    Olíva olaj és friss citrom a dresszing.
Megjegyzés: Kezdőknek. Amikor a fehérje a tét.

1 megjegyzés:

Anazar írta...

Remek kis fogás!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails