vasárnap

Zöldspárgás, sajtos spaghetti


Ha nem utazhatnék, talán nem is lennék. Az utazás egy komplex élmény, olyanoknak való, akik kiváncsiak, de remélhetőleg a kevésbé érdeklődők látásmódján is változtat. Két éve Sienában (Toscana) voltam április végén, és nagyon megragadott egy étterem, és az ott felszolgált tészta (pasta). Azóta tervezem, hogy megcsinálom, de zöldborsó kéne hozzá. A friss zöldborsó az a zöldség, ami a piacon még nincs, még nincs és már nincs. Tavaly valahogy így maradtam le róla. Most úgy döntöttem egy hasonlót készítek: nem zöldborsóval, és nem teljesen ugyanúgy. Éljen a zöldspárga!

Zöldspárgás, kecskesajtos spaghetti

Mennyiség :              2 – 3 fő
Előkészítési idő:      10 perc
Főzési idő :               5 perc + a tészta főzési ideje (7 – 8 perc)

Hozzávalók:

½ cs. spaghetti (nálam Barilla)
1 marék zsenge zöldspárga (ceruzavékony)
1 ek olaj – vaj keveréke
1 szál újhagyma
10 -15 dkg friss kecskesajt
kakukkfű
petrezselyemzöld
frissen őrölt bors

Tálaláshoz:

olíva olaj
1/2 citrom


Elkészítés:
1.    A hozzávalókat előkészítem. Felteszem a tészta főzővizét forrni, megsózom. Amíg a tészta fő, alaposan megmosom a spárgát.
2.   A spárga rügyeit levágom, félreteszem. (ezt a legvégén teszem bele, főzést nem igényel) Az apró darabokra vágott spárgát olaj-vaj keveréken pár perc alatt megpárolom. A legvégén rádobom a félretett spárgarügyeket, és a zöldfűszereket. Sózom, borsozom.
3.   A kész tésztát leszűröm, rádobom a megpárolódott spárgára, rámorzsolom a friss kecskesajtot, vagy krémsajtot, és összeforgatom.
4.   Olíva olajat, citrom készítek mellé.
Megjegyzés: Kezdő kecskesajt fogyasztóknak. A friss kecskesajtot más friss sajttal(ricotta) vagy krémsajttal is helyettesíthetjük. 

3 megjegyzés:

Erika írta...

nagyon guszta!

Nyárikonyha írta...

köszi Erika. nagyon egyszerű, nagyon finom!

Babette írta...

Hűha! Milyen kis csínos spárgák, üde és friss! tetszik!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails