Ha nem utazhatnék, talán
nem is lennék. Az utazás egy komplex élmény, olyanoknak való, akik kiváncsiak,
de remélhetőleg a kevésbé érdeklődők
látásmódján is változtat. Két éve Sienában (Toscana) voltam április végén, és
nagyon megragadott egy étterem, és az ott felszolgált tészta (pasta). Azóta
tervezem, hogy megcsinálom, de zöldborsó kéne hozzá. A friss zöldborsó az a
zöldség, ami a piacon még nincs, még nincs és már nincs. Tavaly valahogy így maradtam
le róla. Most úgy döntöttem egy hasonlót készítek: nem zöldborsóval, és nem
teljesen ugyanúgy. Éljen a zöldspárga!
Zöldspárgás, kecskesajtos
spaghetti
Mennyiség : 2 – 3 fő
Előkészítési idő:
10 perc
Főzési idő : 5 perc + a tészta főzési ideje (7 – 8
perc)
Hozzávalók:
½ cs. spaghetti (nálam
Barilla)
1 marék zsenge zöldspárga
(ceruzavékony)
1 ek olaj – vaj
keveréke
1 szál újhagyma
10 -15 dkg friss
kecskesajt
kakukkfű
petrezselyemzöld
só
frissen őrölt bors
Tálaláshoz:
olíva olaj
1/2 citrom
Elkészítés:
1.
A hozzávalókat
előkészítem. Felteszem a tészta főzővizét
forrni, megsózom. Amíg a tészta fő,
alaposan megmosom a spárgát.
2.
A spárga
rügyeit levágom, félreteszem. (ezt a legvégén teszem bele, főzést nem igényel) Az apró darabokra vágott spárgát
olaj-vaj keveréken pár perc alatt megpárolom. A legvégén rádobom a félretett
spárgarügyeket, és a zöldfűszereket.
Sózom, borsozom.
3.
A kész tésztát
leszűröm, rádobom a megpárolódott spárgára,
rámorzsolom a friss kecskesajtot, vagy krémsajtot, és összeforgatom.
4.
Olíva olajat, citrom készítek mellé.
Megjegyzés: Kezdő kecskesajt fogyasztóknak. A
friss kecskesajtot más friss sajttal(ricotta) vagy krémsajttal is
helyettesíthetjük.
3 megjegyzés:
nagyon guszta!
köszi Erika. nagyon egyszerű, nagyon finom!
Hűha! Milyen kis csínos spárgák, üde és friss! tetszik!
Megjegyzés küldése