Soufflé, Auflauf, felfújt. Mindenképp a levegővel van kapcsolatban, az már biztos. Nem olyan bonyolult, mint ahogy a
francia soufflé (kissé felfuvalkodott) szóról gondolnánk. Nálam pl. általában
ilyen a quiche töltelék, de most nem eszem szénhidrátot, ezért nincs tésztaalap
csak a lecsupaszított töltelék : tojás, tejföl (joghurt, tejszín és ezek
különböző arányú keveréke). És persze sok sok finom
zöldség, és a friss zöldfűszerek. A spárgát itt is nyersen rakom bele, a
sütőben eltöltött idő épp elég
a puhuláshoz. Sütéssel együtt 45 perc!
Spárgafelfújt
H o z z á v a l ó k (2 személyre):
500 g zsenge
zöldspárga
pár
szelet sonka vagy bacon
2 szál
egész újhagyma (zöldjével)
friss kakukkfű
petrezselyemzöld
3 tojás
150 g
tejföl
50g
reszelt sajt (nálam Pannónia)
szerecsendió
só, bors
sütés előtt |
E l k é s z í t é s :
1. A
spárgákat megtisztítom, hideg vízbe rakom. A tojásokat felverem, belereszelem a
sajtot, a szerecsendiót, kakukukkfüvet.
2. Egy tűzálló tálba (jénai) belehelyezem a spárgákat,
a sonkákat (ha bacont használok, inkább a tetejére rakom), a zöldjével együtt
felkarikázott újhagymát és ráöntöm a tojásos masszát.
3. A
felhasznált sonka ill. a bacon milyenségétől függően sózom, sok szerecsendiót reszelek bele. A legvégén feketeborsot vagy
fehérborsot őrölök rá. Előmelegített sütőben 30 - 35 perc alatt készre sütöm.
Megjegyzés: ez
önmagában egy szuper étel, de használhatom tölteléknek is, pl. quiche-ben, vagy
réteslapban sütve. Vegetáriánusok kihagyják a sonkát. Szokásos italajánlat : jól behűtött száraz fehér
bor!
2 megjegyzés:
Milyen jó ötlet! A qiche-t mi is nagyon szeretjük, de simán el tudom képzelni csaka tölteléket, főleg ha finom spárga van benne!:)
én az elmúlt héten már 2x csináltam. isteni! nem ragaszkodom a tésztához..
Megjegyzés küldése