vasárnap

Spárgafelfújt


Soufflé, Auflauf, felfújt. Mindenképp a levegővel van kapcsolatban, az már biztos. Nem olyan bonyolult, mint ahogy a francia soufflé (kissé felfuvalkodott) szóról gondolnánk. Nálam pl. általában ilyen a quiche töltelék, de most nem eszem szénhidrátot, ezért nincs tésztaalap csak a lecsupaszított töltelék : tojás, tejföl (joghurt, tejszín és ezek különböző arányú keveréke). És persze sok sok finom zöldség, és a friss zöldfűszerek. A spárgát itt is nyersen rakom bele, a sütőben eltöltött idő épp elég a puhuláshoz. Sütéssel együtt 45 perc!


Spárgafelfújt


H o z z á v a l ó k (2 személyre):

500 g zsenge zöldspárga
pár szelet sonka vagy bacon
2 szál egész újhagyma (zöldjével)
friss kakukkfű
petrezselyemzöld
3 tojás
150 g tejföl
50g reszelt sajt (nálam Pannónia)
szerecsendió
só, bors

sütés előtt

E l k é s z í t é s :

1.    A spárgákat megtisztítom, hideg vízbe rakom. A tojásokat felverem, belereszelem a sajtot, a szerecsendiót, kakukukkfüvet.

2.   Egy tűzálló tálba (jénai) belehelyezem a spárgákat, a sonkákat (ha bacont használok, inkább a tetejére rakom), a zöldjével együtt felkarikázott újhagymát és ráöntöm a tojásos masszát.

3.   A felhasznált sonka ill. a bacon milyenségétől függően sózom, sok szerecsendiót reszelek bele. A legvégén feketeborsot vagy fehérborsot őrölök rá. Előmelegített sütőben 30 - 35 perc alatt készre sütöm.


Megjegyzés: ez önmagában egy szuper étel, de használhatom tölteléknek is, pl. quiche-ben, vagy réteslapban sütve. Vegetáriánusok kihagyják a sonkát. Szokásos italajánlat : jól behűtött száraz fehér bor!

2 megjegyzés:

Erika írta...

Milyen jó ötlet! A qiche-t mi is nagyon szeretjük, de simán el tudom képzelni csaka tölteléket, főleg ha finom spárga van benne!:)

Nyárikonyha írta...

én az elmúlt héten már 2x csináltam. isteni! nem ragaszkodom a tésztához..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails