vasárnap

Répasüti aszalt gyümölcsökkel


Soha nem értettem, ha valaki egyetlen egy receptet használ az élete során, és még csak kísérletet sem tesz arra, hogy valamit másképp csináljon. Én süti fronton szinte minden egyes alkalommal változtatok valamin, és ennek leginkább az itthon levő alapanyagok szabnak korlátot. Most nem volt itthon mandula, dióból is csak pár szem, így  a sütibe nem került. De hisz ez nem baj, így ezt olyanok is ehetik, akik ezekre az olajos magvakra allergiásak.

Ez egy olyan egyszerű süti, hogy nem érdemel hosszú bevezetőt. Amiért mégis lejegyzésre került az igazából annak igazolása, hogy gyakorlatilag zsiradék nélkül is nagyon finom süti gyártható. A főkedvenc répatortában alig van liszt, ebben pedig alig van vaj. Olyan mint egy gyümölcskenyér. Sok narancshéj került bele. Gyümölcskenyér formában sütöttem, de süthető sima tepsiben, és kockákra is vághatod. Így vékonyra lehet szeletelni. Teázáshoz kitűnő. Éljenek a zöldségek!



Répasüti


Mennyiség :              8 – 12 szelet
Előkészítési idő:      25-30 perc
Sütési idő :               35-40 perc


H o z z á v a l ó k :


·      1 csésze liszt
·      1 csésze zabpehely-kókuszpehely keverék
·      1 tk sütőpor
·      citromhéj, fahéj

·      1 ek olvasztott vaj, 100 ml joghurt
·      3 tojás
·      ½ csésze nádcukor


·      8 szem datolya
·      ½ csésze mazsola

tetejére:

baracklekvár
3 szem dió

E l k é s z í t é s :


1.    Minden hozzávalót előkészítek, szükség esetén lemérem. A répát megtisztítom, lereszelem.

2.   A zabpelyhet a kókusszal kissé megőrlöm, és hozzáadom a lisztet, és a sütőport. Alaposan összekeverem: ez lesz a száraz alapanyag.

3.   A tojásokat a cukorral habosra keverem. A végén hozáadom az olvasztott vajat.

4.   A reszelt répát, az aszalt gyümölcsöket és a fűszereket hozzáadom a lisztes keverékhez és alaposan összekeverem. Hozzáöntöm a tojásos krémet és határozott mozdulatokkal összekeverem. Sütőpapírral bélelt formába helyezem.

5.    175 fokos sütőben 10 percig, majd 160 fokon további 25 perc alatt sütöm. Még langyosan megkenhetem baracklekvárral, az klasszul beszívódik.


Megjegyzés: Az aszalt gyümölcsök, különösen a datolya cukortartalma nagyon magas. A természetes cukor azonban táplálkozási rosttartalma miatt lassabban szívódik fel, mint a finomított cukrok.

1 megjegyzés:

Erika írta...

Én is így vagyok, szinte képtelen vagyok ugyan olyat sütni, ezért is imádom az ehhez hasonló kevert sütiket!:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails