Soha nem értettem, ha valaki egyetlen egy receptet
használ az élete során, és még csak kísérletet sem tesz arra, hogy valamit
másképp csináljon. Én süti fronton szinte minden egyes alkalommal változtatok
valamin, és ennek leginkább az itthon levő
alapanyagok szabnak korlátot. Most nem volt itthon mandula, dióból is csak pár
szem, így a sütibe nem került. De hisz
ez nem baj, így ezt olyanok is ehetik, akik ezekre az olajos magvakra
allergiásak.
Ez egy olyan egyszerű süti,
hogy nem érdemel hosszú bevezetőt. Amiért mégis lejegyzésre került
az igazából annak igazolása, hogy gyakorlatilag zsiradék nélkül is nagyon finom
süti gyártható. A főkedvenc répatortában alig van liszt, ebben
pedig alig van vaj. Olyan mint egy gyümölcskenyér. Sok narancshéj került bele.
Gyümölcskenyér formában sütöttem, de süthető sima
tepsiben, és kockákra is vághatod. Így vékonyra lehet szeletelni. Teázáshoz kitűnő. Éljenek a zöldségek!
Répasüti
Mennyiség
: 8 – 12 szelet
Előkészítési idő: 25-30 perc
Sütési idő : 35-40
perc
H o z z á v a l ó k :
·
1 csésze liszt
·
1 csésze zabpehely-kókuszpehely keverék
·
1 tk sütőpor
·
citromhéj, fahéj
·
1 ek olvasztott vaj, 100 ml joghurt
·
3 tojás
·
½ csésze nádcukor
·
8 szem datolya
·
½ csésze mazsola
tetejére:
baracklekvár
3 szem dió
E l k é s z í t é s :
1. Minden
hozzávalót előkészítek, szükség esetén lemérem. A répát
megtisztítom, lereszelem.
2. A zabpelyhet
a kókusszal kissé megőrlöm, és hozzáadom a lisztet, és a sütőport. Alaposan összekeverem: ez lesz a száraz alapanyag.
3. A tojásokat
a cukorral habosra keverem. A végén hozáadom az olvasztott vajat.
4. A reszelt
répát, az aszalt gyümölcsöket és a fűszereket hozzáadom
a lisztes keverékhez és alaposan összekeverem. Hozzáöntöm a tojásos krémet és határozott
mozdulatokkal összekeverem. Sütőpapírral bélelt formába helyezem.
5. 175 fokos
sütőben 10 percig, majd 160 fokon további 25 perc
alatt sütöm. Még langyosan megkenhetem baracklekvárral, az klasszul beszívódik.
Megjegyzés: Az aszalt gyümölcsök, különösen a datolya
cukortartalma nagyon magas. A természetes cukor azonban táplálkozási
rosttartalma miatt lassabban szívódik fel, mint a finomított cukrok.
1 megjegyzés:
Én is így vagyok, szinte képtelen vagyok ugyan olyat sütni, ezért is imádom az ehhez hasonló kevert sütiket!:)
Megjegyzés küldése