Diétázni az év bármely
szakában lehet. Szerintem még az is szokott, aki soha nem fogyókúrázik. Például
én. Szeretek viszont néha könnyedébben étkezni, és ennek számos oka van, ami
nem különleges. Ünnepek után, nyár elején, vagy a tél végén, mikor a kissé
unalmas, nehezebb kaják után felfrissülésre vágysz.
Pár éve használom a
párolót, amit korábban főleg rizs és
zöldségek párolására használtam, de rájöttem, hogy ha sütőpapír vagy fólia, vagy mindkettő segítségével csomagokat gyártok, akkor bármit
lehet párolni. Nemcsak az idő, az amit
megspórolsz, hanem a zsíradék is, mert ezzel a módszerrel tényleg zsírmentesen
tudsz ételt készíteni. Azt gondolod íztelen? Tévedsz. Minden íz benne marad a
csomagban. Használj bátran zöldfűszereket!
Spenóttal töltött párolt göngyölt
pulyka
Előkészítési idő:
20 perc
Párolási idő : 30
perc
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók :
- 2 nagy szelet pulykamell
- fokhagymapor
Töltelék:
- spenót
- hagyma
- petrezselyem
- 1 ek zs.morzsa/maceszdara
- olaj
- só, bors
Pároláshoz:
- Párolóedény
- Fólia
- Sütőpapír
Elkészítés
1.
Egy vastagtalpú serpenyőben kevés olajon v. vajon megpirítom a hagymát,
egy marék előzőleg jól megmosott, leforrázott spenótot majd fűszerezem. 1 ek. maceszdarával v. zsemlemorzsával
könnyen kenhető tölteléket
készítek.
2.
A szeleteket bécsi szelethez hasonló módon
lapítom, fűszerezem, vékonyan rákenem a tölteléket, majd feltekerem. Én a húst előzőleg
fokhagymaporral, azaz szárított fokhagymával beszórtam, és jéghideg tejben
pihentettem. A feltekeréshez sütőpapírt
és alufóliát használok. Nagyméretű
szalonukornak néznek ki.
3.
Egy párolóedénybe helyezem a fóliába tekert
hústekercseket, és a szeletek méretétől
függően 25-35 perc alatt
készre párolom.
4.
Zelleres krumplipürét készítek mellé. (1 zellergumó, 1 burgonya nagyobb
darabokra vágva, puhára főzve,
pürésítve)
5.
Szeletelés előtt
fedő 20-30 percig pihentetem.
Megjegyzés: ez egy gyakorlatilag zsírmentes
étel. Párolni ezért klassz, mert az alapanyagok ízét bezárod, és rövid idő alatt tápláló, finom az eredmény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése