a kép alapján ez sok minden lehetne, de higyjetek nekem! |
Ez egy olyan nyári étel, amit persze bármikor el lehet készíteni, hiszen melegházi cukkini szinte egész évben kapható, a friss paradicsomszósz pedig helyettesíthető a házilag eltett vagy a boltban kapható üvegbe zárt formájával. Mégis a FRISS a legjobb és most még igazán nyári hangulat van a zöldségfronton is.
Cukkinis cannelloni/lasagne paradicsom szószban
Előkészítési idő: 30 perc
Sütési idő : 35-40 perc
Mennyiség: 4-5 adag
H o z z á v a l ó k :
10 db cannelloni (ez egy 250 g-os doboz fele)
t ö l t e l é k:
1/3 nagyobb cukkini (reszelt)
olaj
kakukkfű
1 sonkahagyma
1 db aszalt paradicsom
2 – 3 gerezd fokhagyma
só, bors
150 g túró
besamelmártás (0,5 l tejből) - elhagyható
reszelt parmezán
reszelt szerecsendió
friss paradicsomszósz (1 kg paradicsomból)
Elkészítés
- 1 kg paradicsomból szószt készítek. Természetesen kész paradicsomszószt is használhatok.
- Cukkinit lereszelem, és olajon a hagymával, fokhagymával és az apróra vágott szárított paradicsommal, fűszerekkel megpuhítom. Kissé lehűtöm.
- Amíg a cukkini hűl, elkészítem a besamelt. Kis parmezánt szórok rá, ha elkészült.
- A kihűlt cukkinit krémesre keverem a túróval. Fűszerezem.
Összeállítás (ld. spenótos canneloni)
- A cannellonikat óvatosan betöltöm, és tepsibe sorakoztatom. Leöntöm a paradicsommártással. Ráöntöm a besamelt, megszórom a tetejét parmezánnal/pecorinoval.
- 190 °C-os sütőben 35-40 perc alatt megsütöm.
Megjegyzés: Ideális esetben praktikus, ha egy sorban helyezkednek el, és a mártás teljesen betakarja a tésztákat. Száraz cannellonit használtam. Erre a célra friss lasagne tésztát is lehet használni.(ezt már egyszer megfogadtam, és sokkal jobban jártam volna)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése