hétfő

Cukkinis cannelloni/lasagne paradicsom szószban


a kép alapján ez sok minden lehetne, de higyjetek nekem!

Ez egy olyan nyári étel, amit persze bármikor el lehet készíteni, hiszen melegházi cukkini szinte egész évben kapható, a friss paradicsomszósz pedig helyettesíthető a házilag eltett vagy a boltban kapható üvegbe zárt formájával. Mégis a FRISS a legjobb és most még igazán nyári hangulat van a zöldségfronton is.

Cukkinis cannelloni/lasagne paradicsom szószban

Előkészítési idő: 30 perc
Sütési idő : 35-40 perc
Mennyiség: 4-5 adag

H o z z á v a l ó k :

10 db cannelloni (ez egy 250 g-os doboz fele)

t ö l t e l é k:
1/3 nagyobb cukkini (reszelt)
olaj
kakukkfű
1 sonkahagyma
1 db aszalt paradicsom
2 – 3 gerezd fokhagyma
só, bors
150 g túró

besamelmártás (0,5 l tejből) - elhagyható
reszelt parmezán
reszelt szerecsendió

friss paradicsomszósz (1 kg paradicsomból)


Elkészítés

  1. 1 kg paradicsomból szószt készítek. Természetesen kész paradicsomszószt is használhatok.
  2. Cukkinit lereszelem, és olajon a hagymával, fokhagymával és az apróra vágott szárított paradicsommal, fűszerekkel megpuhítom. Kissé lehűtöm.
  3. Amíg a cukkini hűl, elkészítem a besamelt. Kis parmezánt szórok rá, ha elkészült.
  4. A kihűlt cukkinit krémesre keverem a túróval. Fűszerezem.

Összeállítás (ld. spenótos canneloni)

  1. A cannellonikat óvatosan betöltöm, és tepsibe sorakoztatom. Leöntöm a paradicsommártással. Ráöntöm a besamelt, megszórom a tetejét parmezánnal/pecorinoval.
  2. 190 °C-os sütőben 35-40 perc alatt megsütöm.

Megjegyzés: Ideális esetben praktikus, ha egy sorban helyezkednek el, és a mártás teljesen betakarja a tésztákat. Száraz cannellonit használtam. Erre a célra friss lasagne tésztát is lehet használni.(ezt már egyszer megfogadtam, és sokkal jobban jártam volna)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails