hongbao, azaz a piros tasak |
Az ételek szerepét talán említenem sem kell. A kínaiak - és általában véve az ázsiaik - úgy tűnik folyamatosan főznek, aprítanak és esznek.
A
Kung Pao vagy Gong Bao csirke nevét egy 19.századi szecsuán tartományi kormányzóról kapta. Kína szecsuán tartománya híres
a nagyon csípős, fűszeres ételekről. Mennyire autentikus ez a recept -
nem tudom. Kínaiul nem tudok, és mivel USA-ba irdatlan számú kínai él, az angol
nyelven elérhető receptek
nyilván sokszoros adaptációk.
Az étel alapja
a csirke, amit kis kockára vágunk. Mogyoró mindenképp kell bele, méghozzá
elvileg a forró wokba, kis olajon kell megpirítani. Alap hozzávalója még a
szecsuáni bors, melynek nagyon érdekes, illatos aromája van. A teljes recetet itt olvashatjátok: Kung Pao csirke
Brokkolis csirke receptjéhez kattints ....ide!
A blogon található többi ázsiai recepthez kattintsatok az ázsiai címkére!
Megjegyzés: remélem egyre többen főznek otthon ázsiai kajákat, mert bevallom itthon kevés helyen lehet igazán jót enni. Érdemes egy wokra beruházni, és próbálkozni. Egy biztos: ezen a blogon minden idők 2. legnépszerűbb bejegyzése a jázminrizs főzése!
2 megjegyzés:
Igen, a mai napon hivatalosan is beléptünk a sárkány évébe! Ebben a témában épp most posztoltam én is!:)
ok. megyek: elolvasom!
Megjegyzés küldése