Tulajdonképpen görög napokat akartam tartani, és össze is írtam egy listát jobbnál jobb görög, főleg vegetáriánus kajától. De időközben az amszterdami barátnőmmel beszéltem hosszasan, és pesze, hogy előkerült a blog, meg a vega kaják, és így a kuszkusz. No más se kellett, előszedtem a kuszkuszrecepteket, plusz bővítettem még 3-4 újjal, és a végén ez sült ki belőle. A BBC food site-on találtam.
H o z z á v a l ó k :
- 4 db kápiapaprika
- póréhagyma v. újhagyma
- citrom
- 150 g feta
- 200 g kuszkusz
- 400 ml zöldségalaplé
- A kuszkuszt szokásos módon elkészítem, a forró zöldéglevest ráöntöm, lefedem. 10 perc alatt kész. Szép, morzsalékosnak kell, hogy legyen, ezért nem javaslom, hogy szuperfinom szemcsés kuszkuszt vegyetek, mert úgy tapasztalom, hogy az hajlamos összeállni.
- A paprikákat jól megmosom, megszárítom, és egy ragadásmentes tepsiben 10-15 perc alatt 200 fokon megsütöm, majd egy fóliával letakarom. Picit párolódik, így nagyon könnyen lejön a héja. Levágom a végét, kiszedem a magokat, és elkészítem a tölteléket.
- A kihűlt, langyos kuszkuszba belemorzsolom a fetát, a felszeletelt újhagymát, belecsavarom a citromot - ha kell, pici sót - friss zöld petrezslyemlevelet vagy bazsalikomlevelet. Beletöltöm az előkészített paprikákba.
Megjegyzés: Előre elkészíthető. Télen-nyáron.Hidegen-langyosan.
3 megjegyzés:
Az összes kajád szívesen megkóstolnám!!
Igazán jók :))
köszicserke. én a rózsatortádon elájultam, és hát az indiai "feast"en is részt vettem volna
A kelttészta érdeme... De azért köszi :))))
Megjegyzés küldése