Répa, retek…tavaszi saláta friss zöldfűszerekkel –
Elkészítési idő : 45 perc (előkészítési idővel együtt)
Mennyiség : 4 adag
Főzés : 5 perc (adagonként)
Hozzávalók :
· Tavaszi zöldségek
· 12-15 szem újburgonya (nálam még nem új volt)
· 4 csésze friss spenótlevél (kb 20 dkg)
· 12 újrépa (kicsi)
· 12 retek (levelével együtt)
· 20 g vaj
· 2 ek fehér bor
· 1 tk fehérborecet (nálam rizsecet)
· petrezselyem
· snidling
· só
· bors
· 1 csésze madársaláta
· oliva olaj
- A burgonyát héjában megpárolom. Langyosan meghámozom. Spenótot a szokásos módon elkészítem. A répát megtisztítom, a zöldjéből kb. 2 cm-t meghagyok, megmosom. Az egész retket(zölddel együtt) alaposan megmosom.
- Blansírozás : egy nagyobb edényben vizet forralok, egy nagy tálba hideg vizet öntök, és jégkockákkal lehűtöm. A forró vízben a répát és a retket pár percig párolom, majd a jéghideg vízben visszahűtöm.
- Egy nagyobb serpenyőben olajat, vajat hevítek, beleöntöm a bort, és az ecetet, és a 1-2 perc alatt zöldségeket átforgatom. Sózom, borsozom. A friss zöldfűszerekkel megszórom.
- Egy nagyobb tálra szépen elrendezem a zöldségeket, mellé halmozok egy kis friss salátát, petrezselyemleveleket. (én feldobtam egy habart tojással)
Megjegyzés: Nagyszerű tavaszi zöldségköret grillezett halhoz, párolt húshoz, vagy önálló zöldségétel. Nálam ez utóbbi. Köszönöm Maki.
2 megjegyzés:
Csodásak a képek..
köszönöm. a zöldségek csodaszépek:-)
Megjegyzés küldése