Elvileg ez egy vegán változat lett volna, de marad a gluténmentes, könnyű, de húsos verzió. Hús nélküli nagyon pici töltelékeket nagyon régen ettem egyszer a Nyírségben, friss paradicsommal, és azóta készülök, hogy megcsináljam. Most nincs friss paradicsom, viszont van végre kukorica köretdara. Ez a dara nem olyan mint a sima kukoricadara (polenta), durvábbra van darálva. Rizs helyett használható. Nekem nagyon bejött.
Kapros töltött káposzta kukoricadarával
Előkészítési idő : 15-20 perc
Mennyiség : 4 adag
Főzés : 30-35 perc
· 2 kis méretű idei káposzta (kb. 800 g)
· 300 g finomra darált hús (borjú, csirke, pulyka)
· 100 g kukorica köretdara (kukoricadaránél durvábbra darált)
· 1 kis tojás
· ½ salott hagyma
· 1 tk olaj
· 1 tk száraz csombor, friss kakukkfű
· friss kapor
· só, bors
· 750 ml csirke/zöldségalaplé
· ½ citrom
- A káposztát az itt leírt módon előkészítem.
- A hagymát apróra vágom, pici olajon megfonnyasztom, rádobom a kukoricadarát és pár percig párolom. Langyosra hűtöm.
- A darált húshoz hozzáadom a felvert tojást, a fűszereket, az előpárolt darát, és jól összekeverem.
- A leveleket megtöltöm (pici töltelékek lesznek), és szépen egymásra halmozom egy közepes méretű lábosban. Mellé rakom az egész csomag kaprot, felöntöm alapével, és lassú tűzön 30- 35 perc alatt készre főzöm. Kb. 30 percig állni hagyom, de jobb akár pár óráig is. Nem sűrítem.
Megjegyzés: Citrommal, friss kaporral tálalom.
Amit tanultam: kukorica köretdara és nem töret! (én mindig annak hallottam) A kukoricaköretdara kíváló töltelék. Gizinek köszönhetően most már 2 csomag is van itthon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése