hétfő

Mandulás keksz


Karácsonyi készülődés. Süteményillat, méz, fahéj, narancshéj. Az aprósütemények elkészítéséhez kell némi ügyesség és türelem. Most olyat mutatok Nektek, amihez igazán egyik sem. Nagyon gyorsan összeállítható mandulás keksz, melyet nyersen szeleteled és úgy megy a sütőbe. Csak a “négyszögletesítés”-hez kell valamilyen forma. Szóval egy kis kreativitás mégsem árt.
Nincs benne tojás. Ha akarod, a cukor egy részét mézzel helyettesítsd.

Mandulás keksz

Előkészítési idő:      10 - 15 perc + hűtés
Sütési idő :               kb. 12 perc
Mennyiség:              60 db

Hozzávalók ( kb. 60 db):

  • 175 g barnacukor
  • 200 g búzaliszt
  • 80 g szeletelt mandula
  • 140 g vaj (talán kevesebb vaj)
  • narancshéj


Elkészítés

1.    A barnacukrot a langyos vajjal krémesre keverem, majd hozzá adom a szeletelt mandulát.

2.   A lisztet fokozatosan adom hozzá, hogy összeálljon. Kicsit ragacsos, folpackot használj. Hosszú hasábformára formázom, mert négyszögletes kekszeket szeretnék kapni. Ha van formád hozzá, mégjobb. Hűtőben tárolom min.2 óráig. (akár sütés előtt 1 nappal is elkészíthetem)

3.   A jéghideg tésztát egy éles késsel felszeletelem, majd 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíron 12-15 percig megsütöm. Rácson hűtöm.

4.   Tárolás fémdobozban.

Megjegyzés: ne halmozd egymás mellé, mert egy kissé megnőnek, ahogy a vaj elolvad. 2 tepsivel lesz.

http://www.lacuisinedebernard.com/2010/12/les-biscuits-aux-amandes.html

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails