Karácsonyi készülődés. Süteményillat, méz, fahéj, narancshéj. Az
aprósütemények elkészítéséhez kell némi ügyesség és türelem. Most olyat mutatok
Nektek, amihez igazán egyik sem. Nagyon gyorsan összeállítható mandulás keksz,
melyet nyersen szeleteled és úgy megy a sütőbe. Csak a “négyszögletesítés”-hez kell valamilyen forma. Szóval egy
kis kreativitás mégsem árt.
Nincs benne tojás. Ha
akarod, a cukor egy részét mézzel
helyettesítsd.
Mandulás keksz
Előkészítési idő:
10 - 15 perc + hűtés
Sütési idő : kb.
12 perc
Mennyiség: 60 db
Hozzávalók ( kb. 60 db):
- 175 g barnacukor
- 200 g búzaliszt
- 80 g szeletelt mandula
- 140 g vaj (talán kevesebb vaj)
- narancshéj
- só
Elkészítés
1.
A barnacukrot
a langyos vajjal krémesre keverem, majd hozzá adom a szeletelt mandulát.
2.
A lisztet
fokozatosan adom hozzá, hogy összeálljon. Kicsit ragacsos, folpackot használj.
Hosszú hasábformára formázom, mert négyszögletes kekszeket szeretnék kapni. Ha
van formád hozzá, mégjobb. Hűtőben tárolom min.2 óráig. (akár sütés előtt 1 nappal is elkészíthetem)
3.
A jéghideg
tésztát egy éles késsel felszeletelem, majd 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíron 12-15 percig
megsütöm. Rácson hűtöm.
4.
Tárolás
fémdobozban.
Megjegyzés: ne
halmozd egymás mellé, mert egy kissé megnőnek, ahogy a vaj
elolvad. 2 tepsivel lesz.
http://www.lacuisinedebernard.com/2010/12/les-biscuits-aux-amandes.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése