Pénteken délután egy kis
csevejre támadt kedvünk egy barátnőmmel,
aki szintén érdeklődik a gasztronómia
iránt. Utunkba akadt az egyik felkapott delicatessen bolt, ahol volt merszem 10
dkg szaloncukrot kérni az amúgy méregdrága szaloncukorból. Bár ne tettem volna!
Már azt sem értettem, hogy miért kilóra, ömlesztve adják ezt a drága árut, de
ha már igen, azt meg végképp nem, hogy miért egy ócska fehér papírzacskóba
dobja elém az amúgy sem kedves eladólány. Magyar szokás szerint nem nagyon
köszönt, és pont ilyen mosolygós volt mellé. A zacskót mégcsak be sem hajtotta,
érzékeltetve ezzel azt, hogy nyilván a nyílt utcán, szembeszélben fogjuk majd
arcunkba tömködni. Pedig nem, nem! Azért vettem volna, mert szerettem volna
tudni, hogy mitől ilyen baromi drága
ez az áru, viszont ha tényleg olyan különleges, akkor lehet, hogy visszajöttem
volna venni ajándékba. Ezek után ez persze nem történt meg.
Ha nincs a fent említtett
történet, az életben nem állok hozzá házilag szaloncukrot gyártani!
Szaloncukor házilag
Elkészítési idő: 20 perc
+ csomagolás
Sütési idő : nincs
Mennyiség: 22-25 darab
Mielőtt hozzáfogtam, gyorsan körülnéztem, és ajánlom,
hogy tegyétek Ti is ezt!
Utána pedig bízzátok
magatokra az egészet. Sokféle eszetekbe jutni, mint ahogyan nekem is. Most
jöjjön az egyik.
Piros mogyorós szaloncukor
Hozzávalók:
- 80 g törökmogyoró (blanche, azaz héj nélkül, nagyon finomra őrölve)
- darált keksz (kb. 2 ek.)
- 100 g tejcsokoládé (olvasztott)
- 15-20 g vaj
Elkészítés :
1.
Kimérem a
hozzávalókat. A mogyorót megpirítom, leszedem a héját, és a keksszel együtt
finomra őrölöm. 20-25 db mogyorót
félreteszek.
2.
A csokoládét a
vajjal vízfürdőn v. mikróban
megolvasztom és összekeverem a mogyorós keksszel.
3.
Amikor
formázhatóvá visszahűl a massza,
formázz belőle egyenlő méretű bonbonokat, és nyomj a közepébe egy mogyorószemet.
4.
Hűtsd le, majd csomagold be színes papír és alufólia
segítségével!
Megjegyzés: maximalisták bevonják
ét/tejcsokival, én ezt elhagytam. Csomagolásban is legyél kreatív! Ha én
megcsináltam, Te biztos meg tudod csinálni.
Bloggerek, akik szintén
házilag csomagolják/készítik a szaloncukrot:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése