Nem tudom ki, mikor
hallotta először ezt a kifejezést, de
én még gyerek voltam. Az éttermi árak moderáltak voltak, és mi gyakran jártunk.
A csőben sütést szó szerint képzeltem
el: mármint hogy valamiféle csőben
sütik meg az ételt. Ez jutott eszembe, mikor csőbe húztam a spárgákat. Egyszerű
étel, a béchamel fontos momentum: készítsd ízletesre! Sem a spárgát, sem a
cannellonit nem kell előfőzni. Előételnek
is pompás. Én friss salátával tálaltam.
Csőben sült spárga, azaz fehérspárga canneloniban
Mennyiség : 2 – 3 fő
Előkészítési idő:
10 perc
Sütési idő : 35 perc
Hozzávalók:
½ cs. cannelloni (4 db/fő))
1 marék zsenge fehér vagy
zöldspárga (közepes)
vaj
5 -10 dkg sonka (nálam
Serrano)
Béchamel mártás
kakukkfű
só
1-2 ek reszelt parmezán
(opcionális)
frissen őrölt bors
Tálaláshoz:
1/2 citrom
friss zöldsaláta
Elkészítés:
1.
A hozzávalókat
előkészítem. Fejenként 4-5
canellonival számolok, ugyanennyi spárga, és kisebb szelet sonka kell hozzá.
2.
A spárga végét
levágom, szükség szerint tisztítom. Minden spárgát betekerek egy kisebb szelet
sonkába, és belehelyezem a cannelloni csőbe.
3.
Egy tűzálló tálat kikenek olajjal vagy vajjal és
belehelyezem a betöltött canellonikat. Annyi béchamellel öntöm le, amennyi
ellepi.
4.
Tetejére parmezánt reszelek (ez kimaradhat), és sütőben
kb. 35-40 perc alatt készre sütöm.
Megjegyzés: Sonka egy szelet sajttal is helyettesíthető. A sütés után 20-25 perc pihentetés nem árt
neki. Friss saláta + 1 pohár száraz fehér bor. Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Jajj, de jó:) De én sehol nem kapok itt nálunkfelé(Erdély)friss spárgát, pedig annyira szeretném már kipróbálni. Viszem is a receptet, hátha kapok spárgát egyszer.:)
Kati, örülök, hogy tetszik. Lehet, hogy nálatok nincs megfelelő talaj. a spárga a homokos talajt kedveli, ide is pl. Szeged mellől érkezik. Csináld meg a spenótsoat!
Megjegyzés küldése