szerda

Meghökkentő lasagne


Ha én kereskedő lennék, most elkülönítenék a reklámbüdzsémből egy részt a húsdaráló újrapozícionálására. Egészen más célból kellene ma használnunk ezt az eszközt, mint mondjuk 50 éve, bár az igazi gurmék nyilván soha nem vennének készen darált húst. Ha megteszik, sem árulnák el. Olyan időket élünk, amikor minden napra jut politikai botrány, de komolyabb élelmiszerbortányból is jut kb. hetente egy. (celebek botrányai a perchez viszoníthatóak)


Meghökkentő lasagne
Alcím : élelmiszerbotrányok Európában


A lóhúsos-darálthúsos lasagne botrány dagad már egy ideje (nemzetközi sajtóban lekövethető volt), és csodálkozva vártam, hogy itthon miért is nincs erről szó. Bár tudom, hogy mi csodaország vagyunk, és amit Európában nem tudnak elintézni, azt mi el tudjuk, ami ott botrány, az itt nálunk nem fordul elő. De mégis! Kiderült, hogy az egyik nagy gyorsfagyasztott halakat, zöldségeket és készételeket forgalmazó nemzetközi cég hozzánk is elhozta a lóhúsos lasagne-t. Egy lovakat messziről tisztelő, egy lovakat szerető, esetleg maga is lovagló, egy vegetáriánus, de egyáltalán minden jóérzésű ember még a hír hallatára is elborzad, de többeket hányinger kerülget (én ez utóbbi csoportba tartozom).

Ezt a hírt persze sok oldalról lehet boncolgatni, és persze már teszik is. A4 lapra rajzolgatják a darált hús útját, de tegnap hallottam a TV-ben, hogy nem fért rá. Van egy olyan érzésem, hogy rossz úton járnak, mi pedig – szokásos módon – azt fogjuk tapasztalni, hogy nem lesz meg a felelős. Esetleg rákenik majd a lovakra. Mindenesetre bizonyíték az nincs. 690 kg gyorsfagyasztott lasagne-t fogyasztott el a magyar lakosság és pont úgy jártak, mint R. Dahl Meghökkentő mesék c. sorozatában a Báránysült hentes módra epizódban a nyomozók. Megették a bizonyítékot.




Tanácsok :

Legyél vega! (ezen a blogon "nem hús" címkével sok ételt talász)

Vásárolj megbízható hentesnél.

Darálj otthon húst!


4 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Piros pont ezért az írásért!

gionetta írta...

Dagadozik, mármint a botrány. Nálunk legalább is! És én mégsem félek. Vajon miért? Hát mert magam készítem az ételeinket, még a májast is. És nem az a fő baj, hogy lóhús van az ételben, ettünk mi is gyerekkoromban lókolbászt. A baj az, hogy belecsempészték, meg kihagyták, aminek benne kellett volna lennie. És sokan, sokat kerestek rajta. Még a botrányon is! Ez ami engem igazán felháborít!
S tényleg, aki otthon készíti az ételét, megbízható helyről veszi a hozzávalókat, azt nem lehet egykönnyen behúzni a csőbe! :-))

Nyárikonyha írta...

köszönöm . persze, hogy nem a lóhús a probléma, bár én nem enném meg, de ez magánügy, és ezért nem is veszek lókolbászt. az élelmiszercsalás, és az alapanyagok származási helyének lekövethetetlensége és önmagában már az iszonyatos hosszú útja a probléma. a megoldás nyilván a beszerzésben rejlik, csak ezt sokan nem akarják elismerni.

"saját levében" írta...

Állítólag Izlandon valamelyik húspogácsában nem találtak húst. Lovat sem, mert azt kerestek eredetileg. Különben a ló húsa finom, kicsit édesebb mint amihez szokva vagyunk. De persze nem mindegy hogy ellenőrzött hússzállítmányból van-e és hogy miért kellett meghalnia szegény párának.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails