hétfő

Sült cseresznye sajtfagyival






























Íme a recept:
A cseresznyét megmosom, szárát, magját eltávolítom, és belerakom egy teflonbevonatú tepsibe. 175 fokos sütőben, puhára sütöm (ez úgy kb. 1/2 óra). Jó ragacsos, isteni lesz!

A fagylaltrecept a nyári Nigellából van, de átalakítva. Mindenképp olyan fagyireceptet képzeltem el, ami egyáltalán édes. Megkockáztatnám a majdnem nulla cukor használatát, mert a sült cseresznye émelygősen édes.

Hozzávalók :

   1 doboz Philadelphia v. más házi jellegű natúr krémsajt /125g/
   1 doboz tejföl
   1/2 cs. van. pudingpor
   2 dl tej
   1 vaníliarúd
   1-2 kanál barnacukor

Én nyáron parázom a friss tojáshasználattól, meg hát kicsit lusta voltam, és inkább ebből az újfajta ultravaniliás pudingporból főztem egy sűrű krémet, belekevertem a krémsajtot, és tejfölt tejszín helyet, mert vágytam egy kis savanykás ízre, majd az egészet bevágtam a frigóba, és óránként turmixoltam rajta egyet. Ja, nekem nincs fagylaltgépem. Az érdekesség viszont az, hogy volt, de megelőztem saját koromat, és túl hamar vásároltam, még nem voltam rá érett, és eladtam, az első lakásommal együtt. Nem baj, ez a kevergetés is működik, mégpedig úgy, hogy eleve a turmixom aljába teszem be a keverőkését benn felejtve, és mindig turmixolok rajta egyet mikor kiveszem. Kb. 4 óra alatt kész. A végefelé gyakrabban kell keverni rajta, mert kővé dermed.


2 megjegyzés:

Fűszeres Eszter írta...

Az igazán jól fotózható fagyi vagy krumplipüréből készül, vagy megcsinálják a gombócot, és még lefagyasszák, hogy jobban formában maradjon. :)(Márint a profi ételfotósok, de mi ugye megeszük amit főztünk)
Nagyon guszta ez így, legalább látszik, hogy tényleg fagyi!

Nyárikonyha írta...

köszi a biztatást. én is így gondolom, mert így hiteles. én olyat nem rakok fel, amit ne én készítek. ellenben tök frusztrált lettem, mert mikor felraktam, látom, hogy chili vezérigazgatónő egy szinte ugyanilyen párosítást tett fel egy nappal korábban. hát ezek szerint hasonlóképp asszociáltunk..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails