Mediterrán vidékről származik, neve latinul Foeniculum vulgare, olaszul finocchio. Nem beszélek olaszul, de az ételekkel kapcsolatos nevek rám ragadnak, különösen, ha ilyen fülbemászóan csengenek. Magja az ánizskapor, mely fűszerként használatos. Ezt a típust kifejezetten szárgumójáért termesztik (angolul: bulb fennel)
Nézegettem recepteket, kértem segítséget közvetlenül Olaszországból, de maradt a nyers változat. (Télen nem szívesen főzök semmit, amit ehetek nyersen is.)
Édeskömény saláta mozarellával, aszalt paradicsommal
Elkészítési idő: 10 perc
Főzési idő : - perc
Hozzávalók :
1 csésze szeletelt édeskömény
1 mozarella
jó minőségű oliva olaj
citromlé
citromhéj
só
bors vagy ½ chilipaprika
1-2 aszalt paradicsom (csíkokra vágva)
édes piros paprika (pl. kápia)
újhagyma
Elkészítés
- Édesköményt, mozarellát szeletelem.
- Meglocsolom pici citromlével olivaolajjal
- Az édes ízt az aszalt paradicsom és a paprika biztosítja.
- Citromhéjat reszelek rá.
Megjegyzés: nagyon könnyű ebéd vagy vacsora.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése