hétfő

Édeskömény saláta

Ezt a zöldséget sem könnyű lefényképezni, bár fotogénnek tartom. Alakja gyönyörű, íze állítólag megosztó. Nagyon friss, nem a mi hagyományos kerti köményünkre, hanem inkább ánizsra emlékeztető íze télen kifejezetten frissítő.

Mediterrán vidékről származik, neve latinul Foeniculum vulgare, olaszul finocchio. Nem beszélek olaszul, de az ételekkel kapcsolatos nevek rám ragadnak, különösen, ha ilyen fülbemászóan csengenek. Magja az ánizskapor, mely fűszerként használatos. Ezt a típust kifejezetten szárgumójáért termesztik (angolul: bulb fennel)

Nézegettem recepteket, kértem segítséget közvetlenül Olaszországból, de maradt a nyers változat. (Télen nem szívesen főzök semmit, amit ehetek nyersen is.)

Édeskömény saláta mozarellával, aszalt paradicsommal

Elkészítési idő:          10 perc
Főzési idő :                   - perc

Hozzávalók :

1 csésze szeletelt édeskömény
1 mozarella
jó minőségű oliva olaj
citromlé

citromhéj
bors vagy ½ chilipaprika

1-2 aszalt paradicsom (csíkokra vágva)
édes piros paprika (pl. kápia)
újhagyma

Elkészítés

  1. Édesköményt, mozarellát szeletelem.
  2. Meglocsolom pici citromlével olivaolajjal
  3. Az édes ízt az aszalt paradicsom és a paprika biztosítja.
  4. Citromhéjat reszelek rá.

Megjegyzés: nagyon könnyű ebéd vagy vacsora

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails