kedd

Parmezános csirkefasírt zöldségágyon

Biztos nem vagyok egyedül , amikor az itthon levő alapanyagokkal szemezek, és vagy nem jut eszembe egyből a megoldás, vagy több elképzelés is van, melyek között hezitálok. Van itthon darált csirke, és sok-sok zöldség. Tél van még. Bekapcsolom a sütőt. Ez lett belőle:

Parmezános csirkefasírt zöldségágyon

Hozzávalók 4-6 adaghoz:
Húsgombóc
  • 35dkg darált pulyka/csirke
  • száraz fűszerek( oregano, fokhagyma)
  • 1 tojásfehérje
  • 1 tk reszelt parmeggiano
  • 1-2 ek zsemlemorzsa
  • 1 tk. olaj 
csirkefasírtokat két evőkanállal formázom, és pár perc alatt elősütöm

Zöldségalap
Tetszés szerinti idényzöldség kockákra vágva:
  • Zeller
  • Répa
  • Zellerszár
  • Gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ szál póréhagyma
  • 2 Ella burgonya (sárga)
  • kakukkfű
  • 1 tk. olaj
előpárolt zöldség

Elkészítés:
    1. Húshoz a hozzávalókat jól összedolgozom, ½ órára állni hagyom.
    2. Időközben a kockákra vágott (nem túl kis kockákra, mert túlfő) zöldségeket pici olajon fedő alatt félig puhára párolom (max.10 perc).
    3. Könnyű besamelt készítek: 2 dkg vaj, 2 ek liszt, alaplé.

Összeállítás:
zöldség
besamel
tetejére a formázott (két kisebb evőkanalat használtam) picit elősütött fasírt
parmeggiano

Sütés: 175°C-on 30 perc alatt elkészül.

Megjegyzés : Tipikusan olyan étel, amely gyökérzöldségekből a legfinomabb. Sok zöldség sütőben túlságosan szétfő, élvezhetetlen. Zöldség-hús arányt mi határozzuk meg: nálam a zöldségből sosem elég!

4 megjegyzés:

Selectfood írta...

Ez nagyon jó ötlet így is, és biztos, hogy hallal sem rossz. ;o)

Góbé írta...

Gratulálok az oldalhoz!

Van számodra egy meglepim, amit a következő linkről átvehetsz:
http://1.bp.blogspot.com/_05PdqCYZj-4/TU7zwx_1InI/AAAAAAAAAsw/-rW-syVxGqs/s1600/dij6.png

A szabályok, amelyek hozzá tartoznak:
-írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-blog képet, és másold be ezt az útmutatót
-linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét
-gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről (tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van).

Köszönöm és nézz be hozzám, Góbé.

Nyárikonyha írta...

hallal bizony jó lenne.hmm. halgombócra van egy nagyon jó ázsiai receptem, majd azt felteszem.de mediterrán fűszeres halgombóccal is klassz lehet.

Nyárikonyha írta...

Szia Góbé! Januárban, februárban írtam a blogdíjakról. Köszi, nagyon kedves vagy. Majd olvasd el.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails