szombat

Tavaszi spárgaleves


A tavasz kezdetét az első zöldborsóleves jelentette. Zsenge zöldborsó, friss répa, újhagyma. Ez az első leves, amiben már nincsenek az előző évben elvermelt zöldségek, csakis csupa primőr! Na ez a szó is kiment a divatból. A zöldborsó helyét az utóbbi években nálam egyértelműen a spárga váltotta fel. No nem valami úri passzióból, de egyrészt a spárga egyértelműen egyre nagyobb népszerűségnek örvend, másrészt meg hamarabb lehet a piacon kapni. Na jó, meg úri passzióból is. Zöldborsó nincs még, így ezt a tavaszi, könnyű levest zöldspárgából csináltam, szerintem sikerrel. A zöldspárga és a zöldborsó is pár perc főzést igénylő zöldek. Vigyázat ne főzzd túl!


Tavaszi spárgaleves


H o z z á v a l ó k :

1 csésze pulya/csirkemell
3 db újrépa
1-2 újhagyma
1/3 csokor zöldspárga
1 l zöldséglevesalap
olaj
friss petrezselyemzöld
friss tárkonylevél

E l k é s z í t é s :

1. A zöldségeket megtisztítom, a répát kiskockára vágom. A zöldspárgát csúcsát félreteszem, végeit levágom (száraz, fás rész ne maradjon), és szintén kis darabokra vágom.

2. Egy leveses lábasba kis olajat öntök és beledobom a hagymát, a zöldspárgát és a kis csíkokra vágott baromfihúst. Pár percig pirítom, majd beleteszem a répát, picit sózom, és felöntöm alaplével. 10-15 percig fedő alatt főzöm.

3. A legvégén hozzádom a spárga csúcsokat és a friss petrezselyemzöldet, tárkonyt. Ezzel főzni már nem kell.

Megjegyzés: az alaplé nagyon fontos, vizet ne használjunk. Az alaplé természetesen zöldség leveskockából is készülhet.


Spárgás ételek  a blogon.
Levesek a levesbárban.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Ez finom lehet, én még sosem ettem spárgát, de most készülök kipróbálni:)

Nyárikonyha írta...

itt az ideje! tényleg hasonlítható a zöldborsóhoz egy picit. mármint a zöldspárga.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails