ebben a verzióban grillezett cukkini is van |
Görögország nekem második hazám. Nem köt oda semmi, de mégis, ha ott vagyok, úgy érzem, otthon vagyok. A lélek, a tenger, a szél, a görög zene, a görög nyelv magával ragad, és persze az ételek is nem utolsó sorban. Amikor megérkezem _ első nap_ mindig görög salátát eszem. Utána általában soha, mert annyi minden mást kell kipróbálnom, hogy salátára már nem jut hely. A mostani út Athénben kezdődött, ahol nagyon rég nem jártam, és bár oly részletes beszámolóval nem fogok szolgálni, mint Zizi, de egy-két képet felrakok ízelítőül.
Az örök görög : görög saláta , horaitiki - χωριάτικη
Hozzávalók:
Paradicsom
Uborka
Édes hagyma
Zöldpaprika
Olíva bogyó (kalamata)
Fetasaj
Olíva olaj (extraszűz, lehetőleg krétai)
Uborka
Édes hagyma
Zöldpaprika
Olíva bogyó (kalamata)
Fetasaj
Olíva olaj (extraszűz, lehetőleg krétai)
friss citrom v. gyümölcsecet
Megjegyzés: Kizárólag tálalás előtt vágd fel a zöldségeket! Ja! Nem mindegy, hogyan vágod. (nem szelet, cikkely). Pirított pita darabokat szoktam a tetejére tenni. Vagy mellé. Tzadizki kötelező.
4 megjegyzés:
-ki lemaradt a végéről.
χωριάτικη fonetikusan: horiatiki magyarul paraszt.
ja ja . már kijavítottam. a mai napom, ha leírnám, ez lenne a legkevesebb, hogy lemaradt egy szótag..:-)
Szuper jó! Imádom a görög salit és Athén is hiányzik... bár most szegényeknél elég szar a helyzet! De olyan jókat ettünk ott, amiket azóta is emlegetünk!
Görögországba nagyon jókat lehet enni, és én olyan olivaolajakat hozok mindig, hogy ájulás!
Megjegyzés küldése