Ezt az angol mártást természetesen többféle képpen készítik. Én az angol Chris Lloyd : Gardener Cook c. könyve alapján készítettem: 25 dkg ribizliből ribizlizselét főztem az alábbi módon. A ribizliket a szárától megfosztom, jól megmosom, és egy kanál vízzel felforralom. Pár perc alatt megpuhul, ekkor átpasszírozom és újabb pár perc elteltével ízlés szerint 1-2 ek. cukrot adok hozzá, és addig főzöm, amíg egy kissé ragacsos a teteje.
Hozzáreszelem egy naracs héját, 1 ek narancslevet, 1 tk angol mustárt, sózom, borsozom és a végén 1 ek vörösbort.
Hozzávalók :
1 csésze ribizlizselé
1 narancs héja
1 ek narancslé
1 tk mustár
1 ek vörösbor
Megjegyzés: Kitűnő különféle sültekhez, karácsonyi pulykához.
Karácsonyi pulykasütés
Töltelékek sültekhez
Bélszín hirtelen sütve
3 megjegyzés:
Hú, ez a recept jól jött! Biztos kipróbálásra kerül nálam. Köszi! ;o)
örülök. zselét csinálj mindenképp, mert még van friss ribizli, és később többféleképp tudod használni. ez a mártás isteni lett, a narancshéjat nem szabad elhagyni! felraktam a főételem, nyam., bélszínnel hát mit ne mondjak...
Kezeletlen narancsból lehet készíteni ugye? Hol szoktátok azt beszerezni?
Megjegyzés küldése