kedd

Virsli - lesz-e Szilveszterkor?


A virsli egy megosztó étel. Legalábbis számomra, hiszen nagyrészt friss ételeket eszem, ezek fogyasztását támogatom. Ha belegondolok, hogy mit tartalmaz, és mindezt mennyiért, akkor pláne nem vennék soha. Na de Szilveszter virsli nélkül?
Piacra járva azt látom, hogy ilyenkor még mindig a legkelendőbb árucikk: sorban állnak érte!
Melyiket vegyük? Nem tudom. Virsliteszt az interneten számos, pl. itt. Döntsön mindenki maga és a pénztárcája.
Én egy márkát veszek, de nem népszerűsítem. Inkább írok az elkészítésről, mert bármilyen egyszerű, de sokan pocsékul készítik.

Virsli elkészítése (nem főzése)

Elkészítési idő :         3 - 10 perc
Mennyiség :                  1-2 db/fő

  1. verzió
A virslit nem főzöm, csak melegítem. Forralok vizet, és egy hosszúkás edénybe helyezem a virsliket, leöntöm forró vízzel, lefedem. 10 perc.
 2. verzió

A virslit nem főzöm, hanem párolom. Párolóedénybe helyezem, és forrástól számított 3 perc, majd fedő altt hagyom egy újabb 5 percet.

Megjegyzés: 2. verzió jobb. Virslinek sem kell víz. Mindig kicsit csípős mustárral, és friss tormával fogyasszuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails